Ar īpašu vizuālā teātra izrādi sevi piesaka jaunā režisore Māra Gaņģe

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Māra Gaņģe
Māra Gaņģe Foto: Kate Krolle

20. un 21. septembrī plkst. 20 "Dirty Deal Teatro" (Talsu ielā 1, Āgenskalnā) notiks pirmizrāde vizuālā un leļļu teātra režisores Māras Gaņģes izrādei “Aklā zona”, kurā radošā komanda apskata cilvēka ķermeni kā arhīvu.

Izrāde tapusi, iedvesmojoties no Mišela Fuko esejas „Utopiskais ķermenis”, Sūzanas Zontāgas esejām un sava ķermeņa īpatnībām. Tajā tiek pētīti dažādi cilvēka uztveres un fiziskās transformācijas veidi, aicinot skatītāju pievērst uzmanību detaļām, laika plūdumam, arī fiziskai, mentālai un emocionālai uztverei.

Režisore par izrādi stāsta: ”Kopā ar komandu veidojam pētījumu par ķermeni un telpu, kur skatītājam nebūs jāseko lineāram stāstam, bet pašam jāveido asociācijas. Kustības kļūs par skatītāja iztēles materiālu, tās runās par ķermeņa un gara iekšējo sadalītību, par to, kā pieņemt savu ķermeni un kā tam rīkoties telpā. Kā no priekšstata, ko piedāvā ķermenis, var iegūt saikni ar sevi un apkārtējo pasauli. Liela daļa vizuālā teātra ir par zemapziņu, tur nav loģiska izskaidrojošā plāna ar tekstu, tā ir asociāciju plūsma, kas skatītāju var aizvest dažādos virzienos.”

Izrāde ir veidota kā atvērta struktūra dažāda vecuma skatītājiem.

Izrādes radošo komandu veido režisore Māra Gaņģe, koncepcijas līdzautore Ksenija Ravvina, horeogrāfes - Agnese Bordjukova un Līga Ūbele, aktieris Emīls Krūmiņš. Scenogrāfiju veido Anda Skrējāne un Edgars Karlsons, par skaņisko noformējumu atbildīgs Maksims Šenteļevs, kostīmu mākslinieces Laima Ūdre un Anete Agate Krišjanova.

Māra Gaņģe

Māra Gaņģe ir teātra režisore, kas specializējusies vizuālajā un leļļu teātra režijā, pati arī veido lelles saviem iestudējumiem. Interesē objektu, materiālu un telpas attiecības ar cilvēku un cilvēka apziņu. Ieguvusi maģistra grādu teātra režijā Latvijas Kultūras akadēmijā, apmaiņas studiju ietvaros mācījusies Ludvika Solska Teātra akadēmijā Polijā un Turku Mākslas akadēmijā Somijā.

Izrāde sagatavota ar Valsts Kultūrkapitāla fonda mērķprogrammas „Latvijas skolas somas” satura radīšana atbalstu, Latvijas valsts simtgades svinību ietvaros.

Biļetes var iegādāties iepriekšpārdošanā „Biļešu paradīzes” kasēs un internetā

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu