Septiņi interesanti fakti par Dveinu Džonsonu un seriālu “Spēlētāji”

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Dveins Džonsons seriāla “Spēlētāji” pirmizrādē
Dveins Džonsons seriāla “Spēlētāji” pirmizrādē Foto: SCANPIX

Amerikāņu reslinga un kino superzvaigzne Dveins Džonsons jeb vienkārši Roks Holivudas lielākajos grāvējos pēdējā laikā ir redzams arvien biežāk un biežāk. Bet Dveina Džonsona fani noteikti zinās, ka aktieris filmējas arī kanāla HBO seriālā “Spēlētāji” (“Ballers”), kas stāsta par ASV Nacionālās futbola līgas jeb NFL aizkulisēm. Seriāls jau šobrīd ir pieejams LMT viedtelevīzijas abonentiem kopā ar tonnām cita HBO satura. Kā būtu ar ieskatu seriāla aizkulisēs?

1. Dveins Džonsons seriālā atveido bijušās NFL zvaigznes Spensera Strazmora lomu

Foto: HBO publicitātes

Pietam, sākuma titros aktieris uz brīdi ir redzams savās jaunības dienās, spēlēdams, jūs jau uzminējāt - futbolu. Pats seriāls parāda kā būtu, ja Džonsons futbolista karjeru turpinātu kā pats savas NFL komandas menedžeris. Kaut arī šķiet tīrais nieks, jaunajam menedžerim ir jātiek galā ar saviem līdziniekiem. Konkrēti slavenībām, kurām ir daudz naudas un ideāla vieta, kur to tērēt...

2. ...Proti, seriāla darbības vieta ir saulainā Maiami pilsēta

Foto: HBO publicitātes

Maiami tiek attēlota tik krāšņi un bezbailīgi, cik nu prestiža televīzijas kanāla budžets to var atļauties. Diezgan pamatīgi! Viegla uzdzīve, luksusa auto, piejūras villas un ne tikai - seriāls sevī iekļauj visu, ko vien spējam iedomāties, kad runa ir par slavenībām un viņu privāto dzīvi. 

3. Seriāls bieži vien tiek dēvēts par amerikāņu futbola “Svītu” (“Entourage”)

Foto: HBO publicitātes

Tiem, kas redzējuši abus seriālus, būs grūti tos atšķirt. Ja “Svīta” stāsta par kino industrijas aizkulisēm, “Spēlētāji” ierokas dziļāk NFL pasaulē. “Spēlētājus” un “Svītu” vieno spilgts vieglas bagātnieku dzīves attēlojums, šur un tur viesojas pa kādai slavenībai, bet galvenajās lomās ir džeki, kuri gluži vienkārši dara džeku lietas. Pats labākais - abus šos seriālus nu varam skatīties vienuviet un tā kārtīgi salīdzināt.

4. Dveins Džonsons bija vienīgais pretendents uz galveno lomu

Foto: HBO publicitātes

Interesants, bet ne pārsteidzošs fakts. Izrādās, aktieris savulaik ir studējis tieši Maiami Universitātē, kur, protams, arī spēlēja koledžas futbola līgā. Aktierim piemītošais dabīgais šarms, raksturs un pašpārliecinātība ne mirkli neliek šaubīties, ka seriāla galvenā loma tika radīta tieši viņam. Mēs, skatītāji, protams, esam tikai ieguvēji.

5. Vai jau minējām, ka Dveins Džonsons spēlēja koledžas futbolu Maiami Universitātē?

Foto: HBO publicitātes

Jau mācīdamies vidusskolā, topošais sportists ar ievērojamu talantu sev izpelnījās pilnībā apmaksātas studijas - protams, apmaiņā pret spēlēšanu universitātes futbola komandā. Diemžēl negaidīts ceļgala savainojums apturēja topošās futbola zvaigznes karjeru, tai pat īsti neļaujot sākties. Bet, kā tagad redzams, tādi nieki kā locītavu problēmas lielo Dveinu Džonsonu tik viegli neapturēs.

6. Vienā no galvenajām lomām redzam kāda slavena aktiera atvasi

Foto: HBO publicitātes

Atveidojot jauna futbolista lomu, sevi “Spēlētājos” pierāda arī Denzela Vašingtona dēls Džons Deivids Vašingtons. Līdzīgi kā Dveins Džonsons, arī Džons Vašingtons pirms savas aktiera karjeras bija profesionāls amerikāņu futbolists. Tiesa, ar ilglaicīgāku karjeru, pāris gadus spēlēdams pat UFL līgā. Tēva atsitiens galu galā izrādījās neizbēgams, un jaunā zvaigzne uzsāka savu aktiera karjeru tieši seriālā “Spēlētāji”.

7. Aktieris Marks Vālbergs ir viens no seriāla izpildproducentiem.

Foto: HBO publicitātes

Neskaitot seriāla veidošanu, Vālbergam nācās cīnīties ar NFL līgas vadītājiem, lai ļautu seriālā piedalīties arī pašiem NFL spēlētājiem. No vadības puses tas ir saprotami, jo “Spēlētāji” apspēlē arī skaļus sportistu skandālus. Tomēr pats Vālbergs mierina, ka seriāls nebūt necenšas kādu nomelnot, bet gan tieši otrādi - ļauj spēlētājiem paskatīties pašiem uz sevi no malas un mācīties no savām kļūdām.

Sagatavoja Alvis Gļeba (kinokults.lv).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu