Seriāla “16+” aktieris Augusts Barkovskis: Tas bija ceļojums atpakaļ uz vidusskolu (1)

Elza Jēkabsone
, Izklaides ziņu žurnāliste
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LTV publicitātes foto

​Piektdien, 21. augustā, skatītāju vērtējumam tika nodots jauniešu auditorijai paredzētais seriāls “16+”, kurā redzams arī publicista Otto Ozola dēls Augusts Barkovskis. Intervijas laikā ar TVNET atklājas, ka viņš pamatīgi atšķiras no paša  atveidotā tēla.

Kādēļ tu pieteicies dalībai šajā seriālā?

Tas viss sākās ar to, ka mani interesē audiovizuālo mediju joma. Vienmēr esmu bijis tas cilvēks, kurš vairāk gribējis darboties kamerai otrā pusē. Es gribēju saprast, kā tas ir, būt filmēšanas laukumā.

Uzzināju par šo konkursu, un gāju uz to ar tādu domu, ka man nebūtu iebildumu pat strādāt par "ekstru", kas pienes kabeļus.

Bet pirmā vieta, kur nonācu, bija kastings. Acīmredzot es režisoram iepatikos, un tā vairākas nedēļas pavadīju neziņā – būs, būs, nebūs, nebūs, līdz vienā brīdī saņēmu oficiālu apstiprinājumu, ka būšu seriālā.

Ko tu kā audiovizuālo mediju fans iemācījies, esot laukumā?

Tā ir pilnīgi cita pasaule. Paskatoties jebkuru filmu, seriālu, nekad cilvēks nevar iztēloties, ka tas patiesībā top tā. Tas ir ļoti gari un nogurdinoši, dažkārt tiešām mokoši, bet tās tādas patīkamas mokas, jo jūti, ka to dari mākslas vārdā. Kad zini, ka kaut kas no tā beigās iznāks, tu izlec sevi līdz maksimumam.

Tā bija tava pirmā pieredze kā aktierim?

Jā, absolūti nekādas pieredzes nebija. Es pat neuzskatu, ka kāds no mums, jauniešiem, seriālā tēloja. Mēs vienkārši to izdzīvojām. Tas bija ceļojums atpakaļ uz vidusskolu – mēs vienkārši bijām tie cilvēki.

Vai tu būtu gatavs piekrist filmēties atkal?

Es, protams, esmu atvērts piedāvājumiem, man nav tā, ka es vienu dienu gribu būt konkrēti šis vai tas.

Es vienkārši vēlos būt maksimāli saistīts ar kino – vai nu kameras priekšā, vai aiz tās.

Cik līdzīgs esi tevis atveidotajam seriāla varonim Paulam?

Varbūt tur ir kāda līdzība ar mani 10. klasē. Viņš ir ļoti introverts, kluss, bet diezgan liels balamute. Pats es sevi drīzāk uzskatu par ekstravertu, un man bija diezgan jānorobežojas, jāredz nepatika sevī pret visu pasauli. Uzskatu, ka tomēr esmu ļoti atšķirīgs no Paula.

Kā jūties, zinot, ka seriālu, kurā esi redzams, varēs noskatīties visa Latvija?

Neesmu ļoti to analizējis, domājis par to sajūtu, jo tas nav kaut kas, ko varu ietekmēt. Esmu uz to parakstījies, un tagad tas visiem būs acu priekšā. Seriāls ir nodots skatītāju rokās, esmu izdarījis visu, ko varēju, pēc labākās sirdsapziņas. Kādam patikšu, kādam nepatikšu.

Ko par filmēšanos saka tētis?

Vēl nav redzējis, bet ir ļoti atbalstošs. Viņam likās ļoti skaisti, ka filmējos viņa vecajā skolā, Rīgas Valsts vācu ģimnāzijā. Tētis katru dienu teica, lai aizeju uz tādu un tādu kabinetu, jo tur notika tas, tur šitas. Viņš gribēja, lai eju mācīties uz Rīgas Valsts vācu ģimnāziju, bet tolaik neaizgāju. Tagad vismaz seriālā mans tēls Pauls tur mācās, par to viņš ir priecīgs.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu