Atklāts skatuves festivāls "Patriarha rudens"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
"Patriarha rudens"
"Patriarha rudens" Foto: publicitātes

Līdz pat 7. oktobrim norisināsies Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) skatuves mākslas festivāls "Patriarha rudens", kas jau devīto gadu pēc kārtas izrādīs LKA jauno teātra, audiovizuālās mākslas un laikmetīgās dejas horeogrāfijas studentu un absolventu rudens ražu. Pirmdien E.Smiļģa Teātra muzejā notika festivāla atklāšanas pasākums, tradicionāli pulcinot festivāla dalībniekus un viesus, kultūras un mākslas nozares pārstāvjus un ikvienu interesentu, lai kopā svinīgi paceltu festivāla karogu un kopā baudītu pirmos festivāla notikumus. Aplūko foto!

Šogad festivāls no citiem gadiem atšķirsies ar to, ka darbi tiks vērtēti trīs kategorijās: “Laikmetīgās dejas mākslas skate”, “Absurda lugu izrāžu skate” un “Režijas skate”. Savukārt labākā aktiera / aktrises sniegums tiks vērtēts izrādēs “Izzūdošā nākotne” (režisors Dāvids Džovanzana) un "Raskoļņikova minējums" (režisori Aksels Aizkalns un Krišjānis Strods). Radošos darbus katrā skatē vērtēs ekspertu komisija 3 nozares speciālistu sastāvā. Festivāla noslēgumā, 7. oktobrī plkst. 15:00 LKA Teātra mājā “Zirgu pasts”, tiks apbalvoti katras skates laureāti, kā arī tradicionāli par labāko režijas darbu tiks pasniegta īpašā festivāla balva – Pētera Pētersona petrolejas lampa no režisora vērienīgās petrolejas lampu kolekcijas. Šī gada festivāla novērtētākais aktieris un aktrise balvā saņems “Aktus” no Latvijas Mākslas akadēmijas jaunajiem māksliniekiem.

Festivālu rīko Latvijas Kultūras akadēmija un LKA Eduarda Smiļģa Teātra muzejs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu