Politiķis un uzņēmējs Krisbergs miris divus mēnešus pēc kāzām; sieva atklāj notikušā apstākļus

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

​26. septembrī negaidīti aizsaulē aizgāja 6. Saeimas deputāts uzņēmējs Valdis Krisbergs, atstājot pēc sevis sērojam gan bērnus un mazbērnus, gan jauno sievu Sanitu, ar kuru iepazinās internetā un pēc četrus gadus ilgām attiecībām apprecējās šā gada 21. jūlijā.

Liktenīgā diena bijusi vien pāris dienas pēc atgriešanās no atvaļinājuma Spānijā. «Trešdienas rītā ap pusdesmitiem Valdis kopā ar manu dēlu devās uz darbu, un viņam pēkšņi kļuva slikti. Dēls izsauca ātro palīdzību, bet bija par vēlu. Infarkts... [..] Valdis aizgāja sevis cienīgi. Viņš man teica, ka nekad negulēs uz gultas un nenīks,» žurnālam “Privātā Dzīve” pastāstīja atraitne.

Kāzas notika tikai tuvāko ģimenes locekļu klātbūtnē Liepupes pagasta padomē - kāzinieki priecīgo notikumu devušies atzīmēt Igates pils Dzirnavu krodziņā. 

Atvadīšanās no bijušā deputāta notika otrdien, 2. oktobrī, Rīgas Krematorijas Lielajā zālē.

Krisbergs dzimis 1944. gada 31. janvārī Rīgā.

1995. gadā Valdis Krisbergs tika ievēlēts 6. Saeimā no Demokrātiskās partijas "Saimnieks" saraksta. Vēl pirms tam, pēc 1994. gada pašvaldību vēlēšanām bijis arī Rīgas domes deputāts, kur strādāja partijas "Saimnieks" frakcijā.

1988. gadā Krisbergs dibināja komercfirmu "Auseklītis", kas vēlāk kļuva par akciju sabiedrību, bet pēc desmit gadiem tika likvidēta. Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, tiesa 1998. gadā viņu atzina par vainīgu fiktīvu rīcību veikšanā saistībā ar "Auseklīša" darbību un piesprieda cietumsodu. No apcietinājuma viņš tika atbrīvots pirms termiņa 1999. gadā.

1999. gadā Krisbergs nodibināja juridiskās palīdzības biroju "Eiro Temīda", kura vadītājs viņš bija līdz pat savas dzīves pēdējai dienai.

Krisbergs savulaik bija biedrs dažādās uzņēmēju intereses pārstāvošās sabiedriskās organizācijās, tostarp Latvijas Darba devēju konfederācijā.

CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu