Festivālu "Riga IFF" šogad apmeklējuši aptuveni 20 000 cilvēku

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Rīgas starptautiskā kino festivāla ("Riga IFF") seansus un pasākumus, kas norisinājās dažādās galvaspilsētas vietās, apmeklējuši aptuveni 20 000 cilvēki, kas ir par trešdaļu vairāk nekā pērn, informēja festivāla rīkotāju pārstāve Elīna Kanela.

Viņa norādīja, ka būtiski pieaudzis arī uzņemto viesu skaits. "Riga IFF" ieradās gandrīz 300 kino nozares profesionāļi no visas pasaules, to skaitā filmu veidotāji, ar kuriem bija iespēja tikties filmu seansos.

Kā ziņots, starptautiskā kino kino festivāla "Riga IFF" pilnmetrāžas filmu konkursa skates galvenā balva tika pasniegta Nataļjas Meščaņinovas darbam "Pasaules sirds".

Īpašā atzinība par "izcilu operatora darbu, īpatnēju vēstījuma pasniegšanu un aizkustinošu skaņu režiju" piešķirta norvēģu režisoram Jūnasam Macovam Gulbrannsenam par viņa filmu "Ēnu ieleja".

Starptautiskās filmu kritiķu asociācijas "FIPRESCI" Latvijas nodaļas žūrija piešķīra savu balvu Zviedrijas režisora Jespera Ganslanta filmai "Džimijs", bet "Riga IFF" jauniešu žūrija ar godalgu "Youth Matters" apbalvoja ar Krievijas režisoru Alekseju Fedorčenko par filmu "Annas karš".

Kinoteātra "Splendid Palace" balvu saņēma režisora Jāņa Ābeles debijas filma pilnmetrāžā - "7 miljardi gadu pirms pasaules gala", savukārt "Creamcredit" naudas balva, izvērtējot Baltijas kino ainavas "home made" programmā iekļautos darbus, nonāca režisora Ivara Selecka rokās par dokumentālo filmu "Turpinājums".

Festivāla īsfilmu, eksperimentālā kino un mūzikas video programmas "Short Riga" starptautiskā konkursa skates galvenā balva tika pasniegta Veizera Herviha īsfilmai "Valdības māja", savukārt Baltijas mūzikas video konkursa skates balvu saņēma Zane Zelmene par mūzikas video "Space Hammer".

Bērnu žūrija savas par savas balvas laureātu noteica Norvēģijas režisoru Kristianu Lū, kurš veidojis filmu "Los Bando".

"Riga IFF" norisinājās no 18. oktobra līdz 31. oktobrim, un tā seansi bija skatāmi kinoteātros "Splendid Palace", "K.Suns", "Kino Bize", kā arī Latvijas Nacionālajā bibliotēkā un Kaņepes Kultūras centrā. Festivāla laikā tika izrādītas vairāk nekā 180 filmas 12 programmās, ko papildināja lekcijas, diskusijas un citi pasākumi. "Riga IFF" ik gadu tiek veidots ar Valsts kultūrkapitāla fonda, Eiropas Savienības programmas "Radošā Eiropa", Nacionālā kino centra un Rīgas domes atbalstu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu