Keira Naitlija savaldzina pasauli Koletes tēlā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Keira Naitlija filmā "Kolete"
Keira Naitlija filmā "Kolete" Foto: kadrs no filmas

Piektdien, 9. novembrī uz lielajiem ekrāniem Latvijā sāk izrādīt iedvesmojošu biogrāfisku drāmu “Kolete” (“Colette”), kurai pamatā ir franču rakstnieces Sidonijas Gabrieles Koletes fascinējošais dzīvesstāsts.

Droši var apgalvot, ka britu aktrisi Keiru Naitliju atcerēsies pēc Koletes lomas atveidojuma, kur iejūtoties izcilākās franču rakstnieces tēlā, viņa izpilda ar katru savu šūnu, lieliski tiekot galā ar izaicinājumiem, kādi mēdz stāties ceļā, iepazīstot spilgtu un kompleksu personību, kāda bija Kolete. Sidonijas Gabrieles Koletes dzīves virpuļi iešūpoja un brīžiem izārdīja pašas dzīvi, gan visu sabiedrību kopumā. Viņa bija viena no pirmajām sieviešu tiesību aizstāvēm Francijā.

Filmā “Kolete” režisors Vošs Vestmorlens (“Joprojām Alise”) izvēlējies atainot Koletes pirmo laulību dzīves posmu un ceļu uz rakstnieces karjeras aizsākumiem. Apprecoties ar populāro mūzikas kritiķi un rakstnieku Villiju, Sidonija Gabriele Kolete tiek iepazīstināta ar 19. un 20. gadsimta mijas Parīzes avangarda intelektuālajām un mākslinieciskajām aprindām. Vīra pierunāta, Kolete kļūst par viņa rēgu rakstnieci, tā top daļēji autobiogrāfisks romāns par dumpīgo lauku meiteni vārdā Klodīne. Romāns gūst reibinošus panākumus, un Kolete saraksta vairākus tā turpinājumus. Brīdī, kad talantīgā rakstniece vēlas, lai viņas vārds parādītos līdztekus Villija un viņa tiktu atzīta par autori darbiem, kurus ir sarakstījusi, vīrs ne tikai noraida viņas prasību. Spītīgais dumpinieces gars Koletei liek mest izaicinājumu sabiedrības priekšstatiem par literatūru, dzimumu lomām, modi un seksualitāti.

Keira Naitlija filmas pirmizrādē.

Mūsdienīgi biogrāfiskajā drāmā “Kolete” bez Keiras Naitlijas varēs redzēt vēl citus lieliskus aktierus – Dominiku Vestu (“Dzīve, kuras nebija”), Elionoru Tomlinsoni (seriāls “Poldarks”), Denīzu Gofu (“71: Pēdējais kareivis”) un Fionu Šovu (“Lūzums”).

Biogrāfiskās drāmas “Kolete” reklāmas rullītis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu