Iedzīvotāji dodas ikgadējā Lāčplēša dienas lāpu gājienā

Jānis Škapars
, Fotogrāfs
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Godinot brīvības cīņu dalībniekus, šovakar 11.novembra krastmalā Rīgā ierodas tūkstošiem cilvēku, tradicionāli pie Rīgas pils mūra iededzot svecīte

Nolikt piemiņas svecītes ieradušies dažāda gadagājuma cilvēki, tostarp daudz ģimeņu ar bērniem. Līdzpaņemtās svecītes tiek degtas un ievietotas gan uz Rīgas pils mūra, gan arī gar Daugavas krastu.

Daudziem klātesošajiem līdzi ir arī dažāda izmēra Latvijas karogi. Simti cilvēku uz krastmalu ieradušies, pirms tam piedaloties lāpu gājienā no Rīgas Brāļu kapiem. Lāpu gājiena dalībnieki pirms nonākšanas Strēlnieku laukumā pie Brīvības pieminekļa vienojās svētbrīdī. Nedaudz vēlāk paredzēta arī uguns plosta palaišana Daugavā.

Šovakar uz Rīgas pils sienas iespējams vērot slīdrādi par 1919.gada vēsturiskajiem notikumiem. Slīdrādē tiek rādīts paskaidrojošs teksts par notikumiem brīvības cīņu laikā, tekstu papildinot ar vēsturiskiem fotoattēliem.

11.novembris ir atceres diena, kurā godina visus Latvijas karavīrus un apliecina cieņu visiem brīvības cīnītājiem, kuri savu dzīvību atdevuši par brīvu Latviju. Šajā dienā 1919.gadā Latvijas Bruņotie spēki kopā ar brīvprātīgajiem izcīnīja izšķirošo uzvaru pār Bermonta karaspēku, tā nosargājot 1918.gada 18.novembrī dibinātās Latvijas Republikas neatkarību.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu