Sidorova piedalīsies Latvijas simtgades koncertturnejā Zviedrijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Kamerorķestra "Sinfonietta Rīga" un pasaulē augsti novērtētā akordeoniste Ksenija Sidorova sniegs trīs koncertus Latvijas simtgades koncertturnejā Zviedrijā, informē orķestra pārstāvis Gints Ozoliņš.

Koncerti notiks ievērojamākajās Zviedrijas koncertzālēs - 21. novembrī Malmē, 22. novembrī Gēteborgā un 24. novembrī Ērebro. Pie diriģenta pults stāsies orķestra mākslinieciskais vadītājs Normunds Šnē. Koncertu programmā iekļauti Lindas Leimanes, Erki Svena Tīra un Jozefa Haidna skaņdarbi.

"Gribētos apgalvot, ka latviešus raksturo ne vien laiku laikos piesauktais darba tikums, bet arī spīva nepieciešamība radīt un piedzīvot skaisto. Tas mūsos iekodēts no dabas. No rudens miglas vāliem, no krāšņajām vasaras saulgriežu pļavām, no tumšajiem egļu mežiem, no Dzintarjūras bangām. Tomēr skaisto, gluži tāpat kā mīlestību, nav iespējams izteikt skaļos lozungos, runās vai reklāmās. Mēs savu piederību Latvijai, Baltijai un Eiropai izsakām mūzikā. Tā ir mūsu vispatiesākā un vērtīgākā dzimšanas dienas dāvana mūsu valstij, mūsu klausītājiem gan šaipus, gan otrpus jūrai," paudis Šnē.

Koncertprogrammā iekļauti trīs skaņdarbi, kas katrs savā veidā raksturo latviešu nācijas identitāti - gan tās piederību Eiropas kultūrtelpai, gan uzsverot latviešu savpato raksturu un ziemeļniecisko domāšanu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu