Festivāls “Eiropas Ziemassvētki” piedāvā daudzveidīgus koncertus

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

VSIA “Latvijas Koncertu” rīkotais festivāls “Eiropas Ziemassvētki” šogad notiks no 6. līdz 28. decembrim.

Klausītāji varēs baudīt reliģiskā Adventa laika un Ziemassvētku gaišās noskaņas, klausoties baroka laika mūzikas šedevrus, Mocarta mūziku, Ludviga van Bēthovena sonātes, Johana Sebastiāna Baha apjomīgo “Ziemassvētku oratoriju”, kā arī populāras džeza melodijas. Uz skatuves kāps solisti – soprāns Inga Kalna, kontrtenors Sergejs Jēgers, soprāns Elīna Šimkus, pianisti – Sergejs un Andrejs Osokini, britu dziedātājs un džeza pianists Entonijs Strongs no Lielbritānijas, baroka orķestris Concerto Copenhagen no Dānijas, Sinfonietta Rīga, klavieru kvartets “RIX”, Latvijas Radio koris, Latvijas Radio bigbends.

6. decembrī Lielajā ģildē festivālu “Eiropas Ziemassvētki” atklās baroka orķestris Concerto Copenhagen no Dānijas diriģenta Larsa Ulrika Mortensena vadībā. Mūzikas apskatnieku slavēts un klausītāju mīlēts, orķestris izpilda labākos baroka skaņdarbus, kā arī mazāk pazīstamu skandināvu mūziku. 

13. decembrī Lielajā ģildē Sinfonietta Rīga un diriģents Normunds Šnē atkal satiksies ar brīnišķīgo Mocarta mūzikas izpildītāju – soprānu Ingu Kalnu. 

19. decembrī Lielajā ģildē būs īpašs vakars klaviermūzikas mīļotājiem. Ludviga van Bēthovena sonātes klavierēm varēsim klausīties daudzu starptautisko konkursu laureātu Segeja Osokina un Andreja Osokina izpildījumā, baudot Bēthovena mūzikas niansēto skanējumu.

Ziemassvētkos, 25. decembrī, Rīgas Domā skanēs programma Ave Maria, kur solists būs kontrtenors Sergejs Jēgers. 

26. decembrī Rīgas Kongresu namā uzstāsies Latvijas Radio bigbends un Entonijs Strongs - britu dziedātājs un džeza pianists, kuru Lielbritānijas mediji dēvē par “jauno Anglijas džeza superzvaigzni”. 

27. decembrī Mazajā ģildē klausītājus priecēs klavieru kvartets “RIX”, kas šogad svin savu 25 gadu jubileju.

28. decembrī Lutera (Torņkalna) baznīcā jau tradicionāli festivālu “Eiropas Ziemassvētki” noslēgs baroka meistara Johana Sebastiāna Baha “Ziemassvētku oratorija” - daiļš un apjomīgs vēstījums par Jēzus dzimšanas laiku un ar to saistītajiem notikumiem. Oratoriju veido sešas daļas - sešas kantātes un šoreiz diriģents Kaspars Putniņš, muzicējot kopā ar lieliskiem solistiem, Latvijas Radio kori un orķestri Sinfonietta Rīga, aicina ieklausīties oratorijas pirmajā, ceturtajā un sestajā daļā.

Biļetes “Biļešu paradīzes” kasēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu