Izsolē nonācis daudzu kolekcionāru iekārots Jāņa Pauļuka darbs (1)

Jānis Žilde
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Aigars Grīnbergs pie Jāņa Pauļuka darba "Māsiņa"
Aigars Grīnbergs pie Jāņa Pauļuka darba "Māsiņa" Foto: TVNET

24. novembrī, Rietumu Bankas centrālā biroja ēkā notiks kārtējā vērienīgā mākslas darbu un antikvariāta priekšmetu izsole, ko organizē galerija “Mākslas vēstniecība” ("Art Embassy"). Viens no izsoles zīmīgākajiem darbiem ir daudzu mākslas kolekcionāru iekārots Jāņa Pauļuka (1906-0984) darbs "Māsiņa".

Kā TVNET pastāstīja galerijas vadītājs un izsoles rīkotājs Aigars Grīnbergs, šis Pauļuka darbs, kas reproducēts arī Pauļuka monogrāfijā 2006. gadā, ilgus gadus glabājies pie kādas ģimenes Rīgā, un daudzi mākslas zinātāji gaidījuši brīdi, kad darbs varētu nonākt pārdošanā. 

"Šis 1942. gada darbs no paša Pauļuka uzdāvināts kādai ģimenei un daudzus gadus pie šīs ģimenes glabājies," viņš stāsta. 

Jautāts par prognozēm, Grīnbergs lēš, ka

darbu, kuram sākuma cena ir 22 000 eiro, varētu nosolīt no 50 000 līdz 70 000 eiro robežās. 

Viņš arī piebilst, ka darbs ierāmēts netradicionālā rāmī. "Šis ir viens no darbiem, kurus Pauļuks radīja, pielāgojoties jau esošam, senam ovāla rāmim," piebilst galerists.

Vēl viena no izsoles pērlēm ir Georga Šenberga (1915-1989) glezna "Eņģelis/Amors", kura ir Šenbergam netipiski liela formāta (103,5x73cm) un kura arīdzan reproducēta izdevniecības "Neputns" grāmatā par mākslinieku. Šā lotes sākumcena - 20 000.

Georga Šenberga (1915-1989) glezna "Eņģelis/Amors"
Georga Šenberga (1915-1989) glezna "Eņģelis/Amors" Foto: TVNET

Izsolē tiek piedāvāti arī vairāki Leo Kokles, Ludolfa Liberta, Rūdolfa Piņņa darbi, rets Kanādā dzīvojošā mākslinieka Semjona Šegelmana darbs (lasiet TVNET interviju ar mākslinieku), ainavista Edgara Vintera gleznas u.c.

Izsoļu nama organizētās izsoles allaž ir bijušas vienas no visnozīmīgākajām Baltijas valstu mākslas priekšmetu tirgū. To rīkotāji mākslas mīļotājiem un kolekcionāriem cenšas piedāvāt vērtīgus un interesantus glezniecības, tēlniecības, grafikas un lietišķās mākslas paraugus. Arī šis gads nav izņēmums.

Precīzāku informāciju un izsoles katalogu varat atrast mājaslapā

Izsoles izstāde apskatāma no 12. līdz 24. novembrim. Izsolē iespējama solīšana klātienē, tiešsaistes solīšana, promesošā solīšana un solīšana pa telefonu. Izsole tiks translēta tiešsaistes video straumējumā.

"Art Embassy"
"Art Embassy" Foto: Art Embassy/Publicitātes
Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu