Finiša taisnē. Klāt deju lielizrāde "Abas malas"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Finiša taisnē. Klāt deju lielizrāde "Abas malas"
Finiša taisnē. Klāt deju lielizrāde "Abas malas" Foto: Anna Jurkovska

Baltijas valstīs vēl nebijis vēriens multimediju projekciju ziņā, Latvijā vēl nepieredzēta dažādu deju žanru sinerģija un pustūkstotis dejotāju uz vienas skatuves - tieši tik vērienīgi tiks stāstīts Latvijas simtgades stāsts “Arēnā Rīga” Latvijas dzimšanas dienā.

Multimediālā deju lielizrāde “Abas malas” ir viens no kulminācijas pasākumiem Latvijas simtgadē - izrāde skatāma 17., 18. un 19. novembrī. Tā ir izrāde, kurā satiekas mūzika, deja un mūsdienu tehnoloģijas, un kopā tiek stāstīts Latvijas, mūsu visu, stāsts. Katrs multimediālās deju izrādes vizuālās izteiksmes elements – horeogrāfija, scenogrāfija, gaismu režija, televīzijas kameru darbs un video projekcijas – tiek veidots kā vienots veselums.

“Tā nav vēstures stunda, bet personīgs pārdzīvojums un iespēja būt par nozīmīgu daļu no lielizrādes “Abas malas”,”

tā projektu raksturo projekta radošā komanda.

Skatītājs varēs baudīt telpisku ilūziju, ko palīdzēs radīt īpaši veidota 2000 kvadrātmetru liela mākslas projekciju skatuve.

Preses konference ar izrādes "Abas Malas" radošo komandu
Preses konference ar izrādes "Abas Malas" radošo komandu Foto: Zane Bitere/LETA

Kopumā lielizrādē piedalīsies Latvijā nebijis profesionālu dejotāju skaits uz vienas skatuves – vairāk nekā 500 mākslinieku, kas pārstāv visdažādākos deju žanrus: profesionālo baletu, profesionālo laikmetīgo deju, tautas dejas un mūsdienu deju – sākot no hiphopa līdz sporta dejām.

Kopumā “Arēnā Rīga” lielizrādi varēs apmeklēt vairāk nekā 21 000 skatītāju, un tā būs skatāma arī Latvijas Televīzijā 24. novembrī.

Foto: Preses konference ar izrādes "Abas malas" radošo komandu.

Ko saka radošā komanda?

“Es gribētu, lai mēs būtu “i viens, i otrs”, kā Rainis teica – “i brāļi, i māsas”. Tas stāsts ir par mums,” stāsta Juris Jonelis, deju lielizrādes režisors un mākslinieciskais vadītājs. 

“Stāsts par meiteni Madaru, kas savā dzimšanas dienā nonāk pagātnē – brīdī, kad piedzimst Latvija. Viņa iziet cauri visiem Latvijas notikumiem, un beigās saprot, ka viņa mīl dzimteni un saprot, kādām grūtībām cilvēki ir izgājuši cauri, lai mums varētu būt šī brīvība. Tieši tāpēc man šķiet, ka projekts “Abas Malas” uzrunās ne tikai vecāko paaudzi, bet tieši jauno paaudzi,” ir pārliecināts Raimonds Martinovs, baleta horeogrāfs.

“Tā principā ir kā teātra izrāde, tikai bez teksta – skatītājs jau sajūtu līmenī saprot stāstu, ko viņš redz. Tas ir kas tāds, kas Latvijā vēl nav bijis – caur deju, caur kustību mēs izstāstām notikumus, attiecīgi – Latvijas vēsturi,” pauž Liene Grava, laikmetīgās un mūsdienu dejas horeogrāfe.

“Tas man ir liels izaicinājums. Domāju, ka Latvijā tas ir vēl nebijis projekts. Tieši tāpēc, ka tik lielā mērogā ir jāsakompilē trīs deju mākslas kopā, turklāt tā, lai tas neizskatās kā atsevišķi gabaliņi, bet kā vienots veselums,” stāsta Dace Adviljone, tautas deju horeogrāfe.

Stāsts pirms izrādes - Latvijas vēsture mūsu pašu cilvēkos 

Līdz projekta kulminācijai – multimediālai deju izrādei “Arēnā Rīga” 18. novembrī, tika veidota arī “Abas malas” cilvēkstāstu sērija. Radošā komanda ir sameklējusi, uzrunājusi un iemūžinājusi spilgtākās atmiņas katrā no Latvijas desmitgadēm. Starp cilvēkstāstiem, kuri laika gaitā tikuši publicēti “Abas malas” Facebook kontā un mājaslapā abasmalas.lv, būs piemēram Kārļa Ulmaņa komandanta Raimonda Bebra jaunākās meitas Olitas (Jausmas) Ābramas bērnības atmiņas, dzīvojot prezidenta pilī, gan “Helsinki-86” dalībnieka Laura Cekula dēla Ako Kārļa Cekula stāstījums par piedzīvoto pārmaiņu laiku un citi.

Biļešu iegāde un cenas

Multimediālā deju lielizrāde Arēnā Rīga notiks 18. un 19. novembrī, tāpat skatītāji aicināti apmeklēt arī lielizrādes ģenerālmēģinājumu - ar publiku, kas notiks 17. novembrī. Biļetes organizatori aicina iegādāties jau laikus Biļešu serviss kasēs. Biļetes pieejamas četrās cenu grupās- pa 8, 18, 28 un 38 eiro, savukārt biļetes uz ģenerālmēģinājumu maksā no pieciem līdz 28 eiro.

Atlaides tiek piemērotas:

Daudzbērnu ģimenēm, uzrādot apliecību – 10% atlaide.

Pensionāriem, uzrādot apliecību – 10% atlaide.

Personām ar I, II vai III invaliditātes grupu, uzrādot invaliditātes apliecību – 10% atlaide

Politiski represētajām personām, uzrādot politiski represētās personas apliecību – 10% atlaide

Grupām, iegādājoties vairāk par desmit biļetēm, no 11. biļetes tiek piemērota 10 % atlaide cenai.

Grupām, iegādājoties vairāk par 30 biļetēm, no 31 biļetes tiek piemērota 20% atlaide cenai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu