Francijā atver unikāla dizaina Apple veikalu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SIPA/Scanpix

Dienu pēc Latvijas simtgades noslēguma Francijā durvis vēra neatkārtojama dizaina Apple veikals, kas pārsteidzis daudzus luksusa tehnoloģiju fanus. Parīzes jaunākais Apple veikals izceļas ar neparastu arhitektūru – tā griestos ir iebūvēts kaleidoskopisks solārais jumts, savukārt pārējais ēkas dizains ir ieturēts Parīzei raksturīgā neoklasicisma stilā.

Parīzes Apple veikals ir izkliedēts pa 19. gadsimta dzīvojamās ēkas pieciem stāviem. Jau acumirklī pēc veikala atvēršanas tas piesaistījis ne mazuma dizaineru un arhitektu uzmanību – neparastajā dizainā ir veiksmīgi apvienoti gan modernā, gan 19. gadsimta arhitektūras stili, kas viens otru tikai papildina.

Ieeja veikalā ved cauri greznai pasāžai ar stikla jumtu, bet aleju veido samērā lieli koki. Kaleidoskopa solārais jumts saulainās dienās rada unikālu gaismas spēli – piramīdas formu logu elementi pret ēkas fasādi un grīdu atstaro un izkliedē dažādu formu saules figūras, kas dienas laikā maina  pozīciju un izkārtojumu. Kā atzīst ēkas arhitektūras grupa “Foster+ Partners”, griestu logs ir veidots, vadoties pēc kubisma mākslas stila pamatnostādnēm.

Foto: SIPA/Scanpix

Pasāža turpmāk būs paredzēta dažādiem Apple organizētiem pasākumiem, tostarp arī nelieliem koncertiem un izglītojošām vieslektoru lekcijām.

Savukārt pašas ēkas iekšienē ir atjaunotas oriģinālās koka un marmora kāpnes. Tāpat arhitekti ir atjaunojuši ēkas fasādi un citas vēsturiskās detaļas, taču pārējais interjers ir ieturēts modernisma manierē. Katrai no veikala telpām ir balkons, no kura paveras skats uz blakus esošajām vēsturiskajām ēkām, bet no dažiem balkoniem ir redzams pat Eifeļa tornis. “Šis noteikti ir viens no unikālākajiem Apple veikaliem pasaulē – tas atrodas pasaules skaistākajā avēnijā, un šeit ir jaušams īstais Parīzes stils,” stāsta “Foster+ Partners” studijas vadītājs Stefans Belings.

Pirms ēku iegādājās tehnoloģiju gigants Apple, vēsturiskā celtne sākotnēji ir bijusi daudzdzīvokļu māja. Šeit savulaik ir dzīvojis izslavēts brazīliešu izgudrotājs un aviators Alberto Santos-Dumonts.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu