Gunārs Placēns par pirmo sievu: “Ar žiguli aizvedu uz operāciju Viļņas slimnīcā, bet mājās pārvedu cinka kastē”

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

91 gadu vecais Gunārs Placēns, vecākais spēlējošais aktieris Latvijā, intervijā ar žurnālu “Ieva” pastāstīja, kā zaudējis savu pirmo mīlestību, sievu Aiju, un atzina, ka nav bijis klāt viņas nāves brīdī, jo atradies uz teātra skatuves, tēlojot izrādē "Peļu slazds".

“Ar žiguli aizvedu uz operāciju Viļņas slimnīcā, bet mājās pārvedu cinka kastē... Aijai bija slima sirds, bija nepieciešama liela, smaga operācija. Bez tās viņa nebūtu dzīvojusi. [..] Mums bija labs piemērs - Vera Singajevska, kurai šajā pašā slimnīcā jau bija veikta sekmīga operācija. Viņa bija gulējusi tai pašā gultiņā, kur Aija. Bijām pārliecināti - arī ar Aiju viss būs kārtībā, bet nebija. Nieres neizturēja. [..] Kad aizbraucu, pie viņas palika māsa. Izrādes laikā piezvanīja uz kadru daļu un pateica, ka mana sieva ir mirusi. Līdz izrādes beigām man neviens neko neteica,” tā Placēns.

Sarunas laikā viņš atklāja, ka vēl tagad savu otro sievu Rutu reizēm mēdz nosaukt par Aiju.

Kā jau ziņots, “Spēlmaņu nakts" balvas par mūža ieguldījumu teātra mākslā šogad saņems Latvijas Nacionālā teātra aktrise Māra Zemdega un Dailes teātra aktieris Gunārs Placēns, aģentūrai LETA apstiprināja Latvijas Teātra darbinieku savienības radošo projektu koordinatore Undīne Preisa.

Balvu par mūža ieguldījumu Placēnam un Zemdegai pasniegs "Spēlmaņu nakts" ceremonijā 23. novembrī Latvijas Nacionālajā teātrī.

Pērn "Spēlmaņu nakts" balvu par mūža ieguldījumu saņēma Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra aktrise Ņina Ņeznamova un Latvijas Nacionālā teātra režisors Mihails Kublinskis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu