Pašmāju mūziķi atklāj ”Fonda Līdzskaņa” labdarības izstādi, lai palīdzētu amata brāļiem

Artūrs Krūmiņš
, Video editor
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No 27. novembra līdz 4. decembrim Dzirnavu ielā 39 būs aplūkojama ”Fonda Līdzskaņa” izstāde, kuras darbu autori ir Latvijā iemīļoti mūziķi: Rihards Zaļupe, Valdis Atāls, Rolands Balodis-Ūdris, Ilona Balode Ūdre, Didzis Bardo, Kristīne Pāže, Katrīna Dimanta, Laima Dimanta un citi.  

Izstādes mērķis ir palīdzēt grūtībās nonākušajiem mūziķiem, visus par gleznām gūtos ienākumus veltot viņiem. Vairums no izstādē aplūkojamajām gleznām radītas abās “Fonda Līdzskaņa” radošajās nometnēs, kas šogad pulcēja ap 50 mūziķu. Paralēli radošajam darbam, komponējot un radot dziesmas, mūziķi nodevās arī gleznošanai.  

Krāsās tvertas mūziķu tā brīža sajūtas un apkārtējā vide. Piemēram, mūziķis un komponists Rihards Zaļupe iemūžinājis teiksmaino kukurūzas lauku, kas ieskāva nometnes norises vietu un kas pēcāk tika apdziedāts arī vienā no nometnē sacerētajām dziesmām. Gleznu autors ir arī pirms trīs gadiem auto avārijā cietušais "The Hobos" mūziķis Rolands Balodis-Ūdris, kurš pēc rehabilitācijas procesa nu ir spējīgs gleznot.  

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu