"Dirty Deal Teatro" piedāvā bez maksas apmeklēt Polijas teātra viesizrādi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: dirtydealteatro

3. un 4. decembrī "Dirty Deal Teatro" skatītājiem piedāvā iespēju bez maksas apmeklēt "Nowy Teatr" (Polija) viesizrādi “One Gesture”, kas viesojusies Lietuvā, Polijā, Norvēģijā, Šveicē, Bosnijā un Hercegovinā, Slovākijā, Vācijā, kā arī ieguvusi vairākus apbalvojumus.

“One Gesture” ir izrāde par zīmju valodām un par to, kā mēs komunicējam ar pasauli - ar tās daļu, kas dzird un otru - kas ir nedzirdīga. Kā darbojas savstarpējā komunikācija? Kādā veidā zināšanas, emocijas un kultūra tiek radītas, nodotas un uztvertas? Ja valoda ir vienīgā realitāte, kas mums ir pieejama (“Manas valodas robežas nozīmē manas pasaules robežas,” teicis filozofs L.Vitgenšteins), ko mēs varam mācīties par pasauli no nedzirdīgo valodām? Kas komunikācijas pieredzē ir universāls un kas ir unikāls? Un kā tas nākas, ka nevienam no maniem draugiem nav Nedzirdīga drauga?

Foto: dirtydealteatro

Izrādes režisors par izrādes ieceri stāsta:

„Ir viena lieta, kas man šķiet aizraujoša, bet es nezinu, kā par to runāt. Mani vārdi šķiet neveikli un nepiemēroti. Valoda, ko izmantoju, liekas nepietiekama, lai skaidrotu zīmju valodas un Nedzirdīgo pasauli.”

Izrādes tiks rādītas poļu valodā ar subtitriem latviešu valodā. Izrādes ilgums ir 65 minūtes.

Izrādes notiks 3. decembrī plkst. 19.00, 4. decembrī plkst. 14.00 un 19.00 Latvijas Kultūras akadēmijas Teātra mājā “Zirgu pasts”, Dzirnavu ielā 46. Ieeja ir bez maksas - biļetes jāizņem iepriekš Biļešu paradīzes kasēs, vietu skaits ir ierobežots.

Izrāde notiek ikgadējās programmas "Independent" ietvaros, ko finansē Polijas Kultūras un Nacionālā mantojuma ministrija. Finansējums tiek piešķirts no 2017 līdz 2021. gadam. Šis ikgadējais projekts ir daļa no programmas, ko finansē Ādama Mickievica Institūta “Kultūras tilti”. Sadarbības partneris - Latvijas Kultūras akadēmija.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu