No 600-900 eiro solistiem... detaļas par koncertu "Mīlestības vārdā. 18+" (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Jānis Šipkēvics. Koncerts “Mīlestības vārdā. 18+”.Pie Latvijas Nacionālās bibliotēkas
Jānis Šipkēvics. Koncerts “Mīlestības vārdā. 18+”.Pie Latvijas Nacionālās bibliotēkas Foto: Mārtiņš Otto, TVNET

Pēdējās nedēļās viens no apspriestākajiem tematiem Latvijas medijos ir simtgades koncerts "Mīlestības vārdā. 18+", kurš piesaistījis sabiedrības uzmanību ne tikai ar atsevišķu solistu savdabīgo dziesmu interpretāciju, bet arī ar tā finansēm. Izdevums "NRA" publicējis koncerta tāmes fragmentu, ko saņēmis no Latvijas valsts simtgades biroja. Kopējās izmaksas šim koncertam ir 207 001 eiro. Ja tiek pieskaitīti nodokļi, tad izmaksas ir apmēram 250 000 eiro. Kopumā koncertā izskanēja 18 dziesmas, un vidēji sanāk, ka par vienu dziesmu sabiedrība ir samaksājusi aptuveni 13 500 eur.

Laikrakstam iesniegtā informācija diemžēl nav detalizēta, proti, pie katras tāmes pozīcijas nav minēti konkrēti uzvārdi. Piemēram, tāmes pozīcijā "solistu honorārs" summas variē no 500 līdz 900 eiro. Trīs solisti saņēmuši vien 83 eiro. Vai to vidū ir arī daudz apspriestā jaunā dziedātāja Evija Vēbere, netiek atšifrēts. 

Kā zināms, koncerta radošo komandu pārstāv arī mūziķis Jānis Šipkēvics, viņš arī idejas autors, muzikālais vadītājs, kā arī solists un mūziķis gan koncerta pavadošajā grupā, gan grupā "Instrumenti", gan solists a cappella apvienībā "Cosmos", kas īpaši šim koncertam atkalapvienojās. 

Tāmē norādīts, ka kopumā muzikālā materiāla sagatavošanai notikuši 19 mēģinājumi, kuru kopējā summa ir 2700 eiro. 

Sociālajā tīklā Facebook par šo faktu izteikusies dziedātāja Olga Rajecka.

NRA žurnāliste Antra Grabe pauž izbrīnu par tāmē iekļauto summu 3400 eiro (uz rokas) par "koncerta komunikācijas materiālu izstrādi".

"Vai atceraties, kad sāka izskanēt plaša informācija par šo koncertu? Pēdējā brīdī. Iepriekš publicētajos simtgades pasākumu plānos un bukletos Neatkarīgā to neatrada," raksta žurnāliste. 

Publikācijā minēts, ka lielāko summu 150 172 eiro (bez PVN) saņēmis koncerta producents "SIA Ideju institūts". Šajā summā ietilpst gan skatuves izbūve, demontāža, apsardze, elektrības pieslēguma nodrošinājums, sanitārie mezgli, transporta un cilvēku plūsmas nodrošināšana, autortiesības u.c.

Savukārt tieši par radošo pusi koncertam iedalīti 56 829,12 eiro (neto).

Kā ziņots, viedokļi par koncertu un tā repertuāra un solistu izvēli ir ļoti dažādi.

Ielūkojies koncerta foto:

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu