Latvijā vecākajai fotostudijai jau 60 gadu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš

Liepājā sešdesmit gadus bez pārtraukuma darbojas fotostudija, kas ir senākā Latvijā. Gadu gaitā studijas vecmeistari sevi spoži apliecinājuši daudzās starptautiskās izstādēs, gūstot medaļas un apbalvojumus. Tagad pieredzes bagāto kolēģu padomi lieti noder jaunajiem studijas dalībniekiem, arī vienojoties kopīgā jubilejas foto izstādē, ko iespējams apskatīt Liepājas Latviešu biedrības namā.

Liepājas Tautas fotostudijas 60 gadu jubilejas izstādē apskatāmi 24 fotogrāfu darbi. Tās ir vairāk nekā 80 fotogrāfijas, kuras pēc saviem ieskatiem izvēlējušies paši to autori. Šoreiz izstādei nav noteiktas tēmas, jo galvenais ir parādīt katra fotogrāfa īpašo un atšķirīgo pasaules redzējumu.

Liepājas Tautas fotostudijas dalībnieki savulaik Huberta Stankeviča vadībā sasnieguši izcilus panākumus Latvijā un pasaulē. Arī izstādē ir aplūkojamas studijas vecbiedru fotogrāfijas, kas izceļas ar savu atšķirīgo izteiksmes veidu. Kā uzskata vecmeistari, līdz ar tehnoloģiju attīstību zudusi foto radīšanas burvība.

Šobrīd fotostudijā aktīvi darbojas aptuveni 20 biedri, kas ir dažādu paaudžu cilvēki, kuriem fotografēšana ir viņu aizraušanās un vaļasprieks.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu