Mihails Čuļpajevs. No roka līdz operai

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Mihails Čuļpajevs
Mihails Čuļpajevs Foto: publicitātes

“Gribēju kļūt par rokmūziķi, nevis operdziedātāju,” atklāj talantīgais Latvijas Nacionālās operas un baleta solists Mihails Čuļpajevs, kurš 25. un 26. decembrī uzstāsies Rīgas Ziemassvētku koncertos Ķīpsalā. Šoreiz neskanēs pierastā opermūzika – Mihaila izpildījumā dzirdēsiet dziesmas no Andrea Bočelli un pat “Turaidas rozes” repertuāra.

Šobrīd Mihails Čuļpajevs ir viens no vadošajiem Latvijas Nacionālās operas un baleta solistiem, kura dzīve ir pilnībā pakārtota operai. Taču ne vienmēr tā ir bijis. Vai varat šarmanto operdziedātāju iedomāties ar gariem matiem, kedās, platā jakā, džinsos un ar elektrisko ģitāru? Tieši tā Mihails izskatījās vēl pirms desmit gadiem, kad aizrāvās ar rokmūziku.

Mihails Čuļpajevs klubā «Depo»
Mihails Čuļpajevs klubā «Depo» Foto: no personiskā arhīva

Starp citu, bērnībā operdziedātājam tik ļoti nepadevās solfedžo, ka  Mūzikas skolā palika uz otru gadu. «Ar īpašu centību neizcēlos. Nu, nepatika man garas stundas pavadīt pie klavierēm, apgūstot notis, kamēr citi puikas spēlēja futbolu,» atklāti stāsta mūziķis.

Pusaudža gados dziedātājs ļoti nopietni pievērsās rokmūzikai – regulāri spēlēja ģitāru rokgrupā un dziedāja Vecrīgas klubā «Depo», turklāt to darīja tik «sirsnīgi», ka pēc tam uz vokālajām nodarbībām ieradās ar aizsmakušu balsi.

«Papildus mācībām mūzikas vidusskolā pašmācības ceļā iemācījos spēlēt elektrisko ģitāru, dziedāju rokgrupā, dejoju un nopietni nodarbojos ar akrobātiku,»

stāsta operas solists. Mihails joprojām ir saglabājis savu īpašo elektrisko ģitāru sarkanā krāsā, kas ir paredzēta kreiļiem. To viņš joprojām uzspēlē. 

Studējot J. Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, Mihailu uzaicināja uz noklausīšanos Trufaldīno lomai Sergeja Prokofjeva operā «Mīla uz trim apelsīniem». Viņa sniegums bija tik pārliecinošs, ka raisīja sajūsmu gan skatītājos, gan kritiķos. «Biju ļoti plastisks, mācēju mest salto un mazliet kaut ko uzdziedāt,» savu operas solista karjeras sākumu atceras Mihails.

Rīgas Ziemassvētku koncerts. Atbild Mihails Čuļpajevs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu