Noskaidrota "Ērkšķu" šova otrās sezonas uzvarētāja (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
"Caur ērkšķiem uz..." otrās sezonas fināla aizkulises
"Caur ērkšķiem uz..." otrās sezonas fināla aizkulises Foto: publicitātes

Ceturtdien, 20. decembrī, projekta “Caur ērkšķiem uz..” eksperti un arī pašas dalībnieces lēma, ka par sezonas uzvarētāju jākļūst tieši netradicionāli orientētajai Monikai, kura audzina četrus bērnus ar īpašām vajadzībām.

Monika projektā pieteicās, jo vēlējusies atbrīvoties no atkarībām un rast spēkus jaunai dzīvei. Jau agri jaunajai sievietei nācās iemācīties cīnīties par sevi – Monikas vecāki aizrāvās ar alkoholu, tāpēc meitene uzauga bērnunamā. Bijusi precējusies un vairākus gadus dzīvojusi kopā ar vīrieti, līdz sapratusi, ka viņu vairāk saista sievietes. Monikai ir četri bērni, kuriem visiem ir garīgās attīstības traucējumi. Lai aizmirstos no skarbās ikdienas, sieviete sāka lietot alkoholu un narkotikas, nu viņa atkarībām gatava teikt striktu "nē".

"Es nezinu, kāpēc, bet man šķita, ka es to biju pelnījusi. Es zinu, ka ne pa velti es nogāju to ceļu. Es pārvarēju daudzas grūtības," uzzinot balsojuma rezultātus, prieku neslēpa Monika.

Lai palīdzētu īstenot sapņus, sieviete saņēma daudzas un dažādas balvas – gan atpūtu pašai, bet atvasēm apmaksātu dalību nometnēs, kas domātas bērniem ar īpašām vajadzībām, Māmiņu kluba labdarības fonda atbalstu, gan iespēju iegūt autovadītāja apliecību, jaunu viedtālruni, narkologa Edvīna Krastiņa atbalstu un konsultācijas, kā arī sapņu ceļojumu 1000 eiro vērtībā. Taču īstu emociju uzplūdu Monika piedzīvoja brīdī, kad saņēma īpašu un ilgi gaidītu balvu – iespēju tikt pie apburoša smaida.

"Tad es gan apraudājos! Tas man traucēja visu dzīvi. Zinu, ka man būs apburošs smaids un nebūs jākaunas," asarām acīs sacīja Monika.

"Es visiem saku paldies. Un arī sev paldies, jo daudz ko esmu pārvarējusi. Zinu, ka turpmāk iešu uz pareizā ceļa un laiku vairāk veltīšu bērniem, gan sev, ko iepriekš neveltīju. Un turpināšu iet tālāk."

Jau vēstījām, ka vienu no saviem sapņiem Monika ir piepildījusi jau šobrīd – viņa ir izdevusi savu pirmo dzejas krājumu “Mīlestība vai atkarība” un savus atbalstītājus arī turpmāk sola priecēt ar arvien jauniem darbiem.

Foto: "Caur ērkšķiem uz.." otrās sezonas fināla aizkulises

Otrajā vietā ekspertu un dalībnieču vērtējumā ierindojās sirsnīgā Viktorija, kura uz projektu bija nākusi, lai iemācītos sadzīvot ar sāpīgajiem pagātnes rēgiem un iemīlēt sevi. Viktorijas hobijs ir fotografēšana, tāpēc viņa balvā saņēma ne tikai spoguļkameru, bet arī iespēju apmeklēt fotokursus, un planšetdatoru, kurā aplūkot un apstrādāt gatavās bildes. Tāpat arī redzes lāzerkorekcijas operāciju un iespēju tikt pie žilbinoša smaida. Savu atbalstu Viktorijai sniedza arī Aina Poiša, dāvinot bezmaksas psihoterapeita konsultācijas. Viktorija allaž vēlējusies strādāt sociālās aprūpes jomā, tāpēc neslēpa asaras brīdī, kad saņēma īpašu dāvanu no sociālā centra "Liepa" – garantētu darba un dzīves vietu.

Lai arī omulīgais spridzeklītis Una, kura vēlējās justies skaista un kļūt labāka mamma saviem bērniem, ierindojās trešajā vietā, viņa neslēpa, ka projekta uzvarētājās ir viņas visas. Arī Una saņēma lieliskas balvas, kas palīdzēs un atbalstīs viņu ceļā uz jaunu dzīvi – gan dietologa Anda Brēmaņa konsultācijas uztura plāna sastādīšanai un sporta kluba gada abonementu fiziskām aktivitātēm, gan psihoterapeites Annas Lieckalniņas-Krimeles atbalstu un Lienes Stepenas deju nodarbību abonementu. Arī Una saņēma Māmiņu kluba labdarības fonda garantētu atbalstu. Savukārt "Lattelecom" Unai dāvāja portatīvo datoru, bet Daktera Lūkina acu klīnika - bezmaksas redzes lāzerkorekcijas operāciju. Sieviete saņēma arī iespēju savest kārtībā mutes veselību, bet īpašu simpātiju balvu Unai pasniedza Linda Mūrniece. Viņa sievieti bija pamanījusi brīdī, kad dāmas projekta ietvaros apguva pamatus veiksmīgai darba intervijai, tāpēc dāvāja garantētu darba vietu viesnīcas "Hotel Roma" ēdināšanas sektorā.

Ko šobrīd dara "Caur ērkšķiem uz.." abu sezonu laikā iepazītās sievietes? Kā viņas likušas lietā sev pasniegtās dāvanas? Uzzini jau 27. decembrī plkst. 21:00, STV Pirmā! projekta "Caur ērkšķiem uz..." īpašā speciālizlaidumā!

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu