Februārī Rīgā būs skatāms Daugavpils teātra mūzikls "Džeina Eira"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
"Džeina Eira"
"Džeina Eira" Foto: Džeina Saulīte

20. februārī plkst.19 uz Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra skatuves varēs noskaitīties Daugavpils teātra mūziklu "Džeina Eira" Oļega Šapošņikova režijā, informē teātra sabiedrisko attiecību vadītāja Janīna Ivanova.

Mūzikls par mīlestību un godu ir viens no populārākajiem Daugavpils teātra pēdējo gadu iestudējumiem, uz kuru Daugavpilī biļetes ir izpārdotas jau trīs mēnešus uz priekšu.

"Šarlotes Brontē 1847. gadā publicētais romāns iepazīstināja pasauli ar tajā laikā revolucionāru tēlu, kas līdz pat šai dienai iedvesmo sievietes visā pasaulē. Garā spēcīgā Džeina Eira kļuvusi par sinonīmu spēcīgai personībai ar augstsirdīgu dabu, dzelžainu gribu un augstiem morāles principiem. Arī komponista Kima Breitburga un autora Karena Kavalerjana radītajā mūziklā skatītājiem ir iespēja izsekot līdzi šīs spēcīgās sievietes ceļam, kurā mijās cīņa starp vēlmi ļauties savām jūtām un nezaudēt godu," izrādi komentēja Ivanova.

Iestudējumā "Džeina Eira" piedalās gandrīz visa Daugavpils teātra trupa, kā arī pieaicināti solisti, tajā skaitā Baltkrievijas Valsts akadēmiskā muzikālā teātra solists Andrejs Kolosovs. Par mūzikla vokālo sniegumu rūpējās Latvijas Nacionālās operas soliste Ilona Bagele un kormeistars Jevgeņijs Ustinskovs. Tāpat mūziklu bagātina Irinas Saveļjevas horeogrāfija Daugavpils teātra dejotāju trupas izpildījumā. Izrādes scenogrāfe un kostīmu māksliniece - Inga Bermaka Apiaha.

Izrāde ir krievu valodā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu