Maikls Džeksons un pedofilija. Skandalozā filma raisa diskusijas (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas

Pamatīgu skandālu kino vidē sacēlusi jauna, četru stundu gara dokumentālā filma par popmūzikas karali Maiklu Džeksonu "Leaving Neverland", kurā aktualizēta Džeksona draudzība, tās iemesli ar mazgadīgiem zēniem. 

Maikla Džeksona īpašuma pārvaldītāji filmu nodēvējuši par publisku linča tiesu, kritizējot tās režisoru Denu Rīdu (Dan Reed) par seksuālo noziegumu apsūdzību celšanu gaismā.

Filmā, kas pirmizrādi piedzīvoja Sandensas kinofestivālā 25. janvārī, režisors seko divu jaunu vīriešu - Veida Robsona (Wade Robson) un Džeimsa Seifčaka (James Safechuck) dzīves stāstam. Abi vīrieši šobrīd aptuveni 30 gadu veci, apgalvo, ka, būdami zēni, 90. gadu sākumā tikuši seksuāli izmantoti. Noziegumu pastrādājis Maikls Džeksons.

Džeksona īpašuma pārvaldītāji uzskata, ka filma ir kā "dzeltenās preses varoņa slepkavība" un abi vīrieši Džeksonu apvaino nepatiesi.

Savukārt, atbildot Džeksona ģimenei, režisors (viņa kontā tādas filmas kā "The Paedophile Hunter" un "Three Days of Terror: The Charlie Hebdo Attacks") izdevumam "The Hollywood Reporter" atbildējis, ka filma nav nekāds "dzeltenās preses izdomājums".

"Es filmā nemēģināju uz Džeksonu rādīt ar pirkstu," viņš saka. "Ja rūpīgi skatījāties, tad sapratāt, ka filma ir stāsts par šiem diviem jaunajiem vīriešiem un Džeksons ir tikai kā tāds ārējs elements."

Maikls Džeksons
Maikls Džeksons

Režisors skaidro, ka filma nav par popmūzikas karali, bet gan par seksuāliem noziegumiem, par to kā tie atstāj ietekmi uz cilvēku turpmāko dzīvi.

Rīds arī domā, ka Džeksona pārstāvji nemaz nav redzējuši filmu, bet vienkārši instinktīvi aizstāv sevi un savu naudu.

Drīzumā filma nonāks arī televīzijas kanālos. 

Viens no filmas varoņiem Robsons 90. gadu beigās bija popzvaigžņu Britnijas Spīrsas un «N Sync» horeogrāfs, kā arī darbojās dejošanas šova «So You Think You Can Dance» žūrijā. Viņš arī dejoja Džeksona 1991. gadā iznākušās dziesmas «Black or White» videoklipā.

Robsons, kurš pusaudža gados mitinājās Džeksona Nekurzemes rančo, uzsāka tiesvedību 2005. gadā. Skandalozajā prāvā viņš sacīja, ka Džeksons viņam nekad neesot pieskāries, taču tagad apgalvo pretējo.

Kā zināms, Džeksons 2005. gadā tika attaisnots vērienīgajā prāvā par bērnu seksuālu izmantošanu. Taču pēc tās viņa karjera tā arī neuzņēma agrākos apgriezienus, un 2009. gadā viņš nomira, gatavojoties atgriešanās koncertturnejai.

Sižets no Sandensas kinofestivāla (angļu val.).

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu