Sērijā "Mansarda detektīvi" - zviedru bestsellers - Lārsa Keplera "Smilšuvīrs"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Lārss Keplers (Lars Kepler) ir Zviedrijā dzīvojoša rakstnieku pāra (Alexandra Coelho Ahndoril, 1966, un Alexander Ahndoril, 1967) pseidonīms
Lārss Keplers (Lars Kepler) ir Zviedrijā dzīvojoša rakstnieku pāra (Alexandra Coelho Ahndoril, 1966, un Alexander Ahndoril, 1967) pseidonīms Foto: facebook.com/larskepler

Apgāds «Mansards» laidis klajā zviedru kriminālromānu "Smilšuvīrs" , ko ar pseidonīmu Lārss Keplers (Lars Kepler) sarakstījis Zviedrijā dzīvojošs rakstnieku pāris un ko latviešu valodā tulkojis Māris Tīts.

Kritiķu atklātais un slavētais Lārss Keplers (Lars Kepler) ir pseidonīms zelta komandai, kurā darbojas laulāts pāris Aleksandra un Aleksandrs – Alexandra Coelho Ahndoril (1966) un Alexander Ahndoril (1967). Viņu grāmatas par izmeklētāju Jonu Linnu iznākušas jau vairāk nekā 13 miljonos eksemplāru 40 valodās, un rakstnieku pāris ir Zviedrijas mūsdienu veiksmīgākie autori. 

Vēlu naktī Mikaels tiek atrasts ejam pa sliežu ceļu uz dzelzceļa tilta ārpus Stokholmas. Viņa džinsi ir stīvi no sažuvušām asinīm, no apakšdelma plūst karstas asinis, līst lejup gar plaukstu un pil no pirkstu galiem. Mikaels un viņa māsa pazuduši pirms trīspadsmit gadiem un pasludināti par mirušiem. Sarunā ar policiju viņš atklāj, ka aizbēdzis no kāda Smilšuvīra un viņa māsa joprojām esot dzīva. 

"Smilšuvīrs"
"Smilšuvīrs" Foto: @mansards

Līdz šim Jona Linna bija uzskatījis, ka Mikaels kļuvis par upuri bēdīgi slavenajam sērijveida slepkavam Jurekam Valteram, kura rūpīgi izplānotajā noziegumu shēmā savulaik iejaucās Jona Linna un kurš uz mūžu ieslodzīts stingra režīma psihiatriskajā slimnīcā. 

Lai atrisinātu senos notikumus un atrastu Mikaela māsu, kā arī lai noskaidrotu, kādu lomu noziegumā spēlē Jureks Valters, lieta tiek atvērta no jauna. Briesmas ir nenovēršamas, un kādam nepieciešams nokļūt sērijveida slepkavam zem ādas un viņa prātā, turklāt ļoti steidzami, pirms nav par vēlu. Psihiatriskajā klīnikā slepeni tiek iesūtīta Jonas sabiedrotā - Sāga Bauere...

Ar katru nākamo sērijas grāmatu Jona Linna kļūst par tādu grāmatas varoni, par kuru jūs vēlēsieties uzzināt aizvien vairāk. Šis ir sērijas ceturtais romāns – grāmata, kura neļaus izslēgt naktslampiņu.

Ir 2019. gada marts. Zviedrijā un citur Eiropā lasa sērijas septīto romānu. Latvijā pie lasītājiem dodas ceturtais romāns “Smilšuvīrs”, kas 2012. gadā kļuva par visvairāk pārdoto kriminālromānu Zviedrijā. “The New York Times” ASV tam velta slavinājumu pilnas recenzijas. 

““Smilšuvīrs” ir jaunākais skandināvu trilleris, kuru jums nepieciešams izlasīt tieši tagad. Neatkarīgi no tā, kas jūs esat, ir dažas grāmatas, kuras vajadzētu lasīt tikai dienasgaismas drošībā. Šā saraksta augšpusē noteikti jābūt Keplera starptautiskajam bestselleram “Smilšuvīrs”,” tā "Parade" (ASV).

““Smilšuvīrs” tāpat kā pārējās Keplera grāmatas ir biedējošas kā elle. ‘Nordic noir’ žanra faniem šīs grāmatas būs lielisks papildinājums. Lasītājiem, kas vēlas saprast, par ko tāds satraukums, “Smilšuvīrs” būs īstā grāmata, ar kuru sākt,” raksta "Signature" (ASV).

Lārsa Keplera grāmatas par Jonu Linnu meklē pie izdevēja “Mansardā” (sērijas pirmā grāmata “Hipnotizētājs” izpārdota un šobrīd pieejama elektroniski, “Paganīni līgums” un “Uguns liecinieks” joprojām ir piedāvājumā. Grāmatas uz jaunumu galdiem lielākajās grāmatnīcās visā Latvijā. 

www.apgadsmansards.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu