Rešetins par seriālu "Sarkanais mežs": Beidzot ir seriāls, par kuru nav kauns (19)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
"Sarkanais mežs"
"Sarkanais mežs" Foto: publicitātes

Sestdienas vakarā Latvijas Televīzijā ar divām sērijām pie skatītājiem nonākusi daudzsēriju filma “Sarkanais mežs”, kas ir stāsts par spraigiem un līdz šim maz zināmiem notikumiem, kas pēc Otrā pasaules kara risinājās Baltijā un Lielbritānijā. Pēc televīzijas pirmizrādes, kā allaž, cilvēki ar savu viedokli dalās sociālajos tīklos. Kopumā seriāls vērtēts ar pluszīmi. 

Piemēram, aktieris un režisors, pats daudzu seriālu zvaigzne Intars Rešetins izteicies pavisam slavinoši. 

"Beidzot Latvijā ir seriāls, par kuru nav kauns! Tas pirmais iespaids pēc pirmās sērijas," viņš raksta.

Tiesa, netrūkst arī atsevišķu kritisku viedokļu. Kopumā seriāls ir par lēnu, arī seriāla "galviņa" pārāk uzkrītoši atgādina kādu mūsu lielās kaimiņvalsts dramatisko kara seriālu estētiku. Arī tituldziesma, kuru iedziedājis Gints Grāvelis, atgādina kādu Grigorija Ļepsa dziesmu.

Lūk, vēl daži tvitera ekspertu viedokļi.

Daudzsēriju filma “Sarkanais mežs” ir viens no pēdējo gadu nozīmīgākajiem televīzijas projektiem Latvijā.

Galvenajā - bijušā leģionāra Vitolda Reķa - lomā iejuties jaunais aktieris Jēkabs Reinis, viņa līgavu Veltu atveido Agnese Cīrule, un kopā ar viņiem galvenajās lomās iejūtas arī Dainis Grūbe un Jānis Vimba. Latvijas vēstnieku Lielbritānijā atveido leģendārais Uldis Dumpis, bet viņa kundzi spēlē Aurēlija Anužīte. Citās lomās iejūtas Jurijs Djakonovs, Elīna Vaska, Uldis Anže, Hermans Skučs, Pāvels Griškovs, Juris Žagars, Juris Kalniņš, Maija Doveika, Kaspars Gods, Imants Strads un citi.

Agnese Cīrule atveido Vitolda līgavu Veltu Rožkalns
Agnese Cīrule atveido Vitolda līgavu Veltu Rožkalns Foto: publicitātes

Daudzsēriju filmas “Sarkanais mežs” idejas autors, režisors un mākslinieciskās koncepcijas autors ir Normunds Pucis, scenārija autori - Ivo Briedis, Matīss Gricmanis, Armands Zvirbulis, režisors inscenētājs - Armands Zvirbulis, galvenais operators - Uldis Jancis, vēstures konsultanti - Zigmārs Turčinskis un Inese Dreimane, mūzikas autors - Zigmārs Liepiņš, tērpu māksliniece - Evija Džonsone, izpildproducente - Kristīne Āboliņa, producente - Arta Ģiga.

Daudzsēriju filmas “Sarkanais mežs” projekts 2017. gadā uzvarēja LTV izsludinātajā simtgades seriāla projektu konkursā. SIA "Red Dot Media" iepriekš bijusi iesaistīta LTV seriāla "Māja pie ezera" veidošanā, savukārt producentei Artai Ģigai ir pieredze arī citu liela mēroga televīzijas produktu realizēšanā. “Sarkanais mežs” tapis Latvijas valsts simtgades programmas ietvaros.

Komentāri (19)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu