Kristīne Virsnīte: “Mans gavēnis būs apņemšanās nespiest sevi stūrī”

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Pelnu trešdienā, 6. martā, kristiešiem sākās gavēņa laiks – 40 dienu gara miesas un gara sagatavošana Lieldienām. Līdz ar pavasara iestāšanos daļa cilvēku nolemj ievērot gavēni. Vieni to dara, reliģisku motīvu vadīti, otri ar atturību ēšanā vēlas uzlabot savu veselību, bet vēl citi dod priekšroku alternatīvam gavēnim, piemēram, TV personība un blogere Kristīne Virsnīte.

Viņa nolēmusi beigt sevi šaustīt un tā vietā palūkoties no cita skatu punkta: “Šodien sākoties gavēnis, nē, es neesmu reliģiozi noskaņota, patiesībā nekad neesmu bijusi, taču idejā par gavēni tomēr kaut kas ir. Jau vairākas nedēļas dodos uz sporta klubu un vingroju daudz vairāk nekā iepriekš, un pirms pāris dienām kādā riktīgu jaudu prasošā treniņā palūkojos uz sevi spogulī un nodomāju - bāc, Kristīne, nu kur tāds tizluma kalngals, tu nespēj piepumpēties, no malas izskaties kā tāds koka klucis, kurš izdomājis kļūt par krēslu.

Šādi sevi presējot ar domām, pēkšņi kā tāds gaismas stars manī ierunājās veselais saprāts - pagaidi, kas tagad notiek? Varbūt tā vietā, lai teiktu, cik tizla esi, pasaki sev paldies, ka tomēr piecēli savu pēcpusi un atnāci pavingrot?

Varbūt pasaki sev - es pagaidām neesmu tik fiziski stipra, cik vēlos būt, taču esmu ceļā uz to, pasaki sev paldies, ka tomēr atjēdzies un vingro? Piekritīsiet, ka šīs ir divas absolūti pretējas perspektīvas, no kurām lūkoties uz sevi un kā izturēties pret sevi! Tāpēc mans gavēnis būs apņemšanās nespiest sevi stūrī, kritizējot un sakot, ka nekam nederu, mans gavēnis būs katrai šādai situācijai likt apmest kūleni un nelikt sev justies nožēlojami. Šī bilde jau arī nav nekāda Instagrama ikona un es varētu atrast daudzdesmit iemeslus, lai to nepublicētu, taču es uzvaru domu gavēnī un saku sev: tu esi arī šāda - kreizī neiederīga un forša savā neparastumā.”

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kristine Virsnite (@kristine_virsnite) on

Viņas fani komentāros raksta, ka arī piekopj alternatīvu gavēni, piemēram, atsakoties no saldumiem un vīna vai piekopjot vegānismu.

Kā zināms, Virsnīte regulāri dokumentē savu dzīvi un pārdomas sociālajā tīklā “Instagram”.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dienu iepriekš nodomāju - mēs taču nesvinam nekādas Valentīndienas gadiem, kad bijām tikko samīlējušies līdz neprātam, svinējām visu un katru dienu. Nopriecājos par Ryanair reklāmu - “Escape the nonsense”, kur čalis ir viens Valentīndienā un pieņem lēmumu doties ceļojumā, viens sakarīgs lēmums es jums teikšu. Un tad šorīt klauvē pie durvīm. Piegāde. Kaspars brīdināja, ka būs, lai nekur neaizklīstu, domāju, ka kārtējo reizi atvedīs velosipēdu pedāļus, rumbas vai vēl kādus tehniskus brīnumus, taču man pretī smaidoša meitene ar kūku. Apjuku pamatīgi līdz tikām skaidrībā, ka tā patiesi ir man no mana mīļā @myfoodbloger Nu ko, zaķīši, “Love is...”, ne? Paldies, Mimi, love jū forever! Taču, ja visi baigi tracina un vēl tā mīlestība kaut kādā bezsakarā, nekaitiniet sevi un citus - “Escape the nonsense”, lai kā to izvēlētos darīt! . P.S I love you! . . #valentinesday2019 #valentinesday #myfoodbloger #loveis #vegancake

A post shared by Kristine Virsnite (@kristine_virsnite) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Esmu iemācījusies nojaust vai tas, ko daru, būs labi citiem, par sevi aizmirstot, jo nav taču bijis pareizi likt sevi pirmajā vietā, man mācīja, ka tā rīkoties ir savtīgi. Taču šis gads ir rādījis pretējo, tāpēc mana apņemšanās nākamajam gadam ir atklāt sev, ka esmu vissvarīgākā, iepauzēt, ja man tas būs vajadzīgs, atpūsties nevis bēgt no pusdarītām lietām un piedzīvot pēc iespējas vairāk saullēktu, sajust kā diena sākas klusi un bez trauksmes. Te Tagazū ciemā tam ir labs sākums - redzēt kā mierīgais līcis, bēgumam pieņemoties spēkā, pārtop rosīgā piekrastē, kur zvejnieki atgriežas ar lomu un kaijas tvarsta mazās radībiņas, kuras nav paspējušas līdz ar vilni tikt atpakaļ okeānā. Turpmāk, pirms mestīšos kādā notikumā, mācīšos uzdot sev pavisam vienkāršu jautājumu - vai tā man būs vislabāk? Zinu, zinu, parasti līdz ar 1. janvāri visas apņemšanās pagaist, taču šīs jau tādas mūžīgas vērtības labākai dzīvei. . . Greeting the new day and accepting new possibilities. Good morning world, you’re beautiful! . . #virsnīšiceļo #morocco #taghazout #taghazoutbay #taghazoutbeach #windybay #sunsalutation #sunrise #morningglory #africa #travelistolive #visitmorocco . ?: @amelija_virsnite ☀️

A post shared by Kristine Virsnite (@kristine_virsnite) on

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu