Sākas pieteikšanās Starptautiskajai Fotogrāfijas vasaras skolai

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Dzelstiņa

Sākusies pieteikšanās pirmajam Starptautiskās Fotogrāfijas vasaras skolas tematiskajam izlaidumam – “Fotogrāfija un pasaule”. ISSP 2019 notiks no 12. līdz 20. jūlijam jaunā vietā – Zaļenieku muižā Jelgavas novadā. 

ISSP aizsākās 2006. gadā un atzīta par Eiropā labāko fotogrāfijas vasaras skolu – tai katru gadu konkursa kārtībā piesakās arvien vairāk fotogrāfu un vizuālo mākslinieku no visas pasaules. Vasaras skolai kļūstot arvien starpdisciplinārākai, šogad fotogrāfija tiks aplūkota kā potenciāls līdzeklis pozitīvām pārmaiņām mūsdienu pasaulē. Sešās meistarklasēs un intensīvā pavadošajā programmā – mākslinieku prezentācijās, lekcijās, diskusijās, portfiolio skatēs – vasaras skolas dalībnieki pētīs veidus, kā fotogrāfija un māksla var iesaistīties aktuālos sociālos, politiskos un ekoloģiskos procesos un veicināt pārmaiņas sabiedrībā.

ISSP 2019 piedāvā sešas starptautiski atpazīstamu fotogrāfu un jomas profesionāļu meistarklases:

Metjū Aselins & Serdžio Valencuela Eskobedo “Kamera kā politisks aparāts” (Mathieu Asselin & Sergio Valenzuela Escobedo - "The Camera as Political Apparatus");

Entonijs Luvera & Vincens Bēkmans “(Iz)Veidojot attēlus kopā: fotogrāfija un sadarbība” (Anthony Luvera & Vincen Beeckman - "(Un)Making Images Together: Photography and Collaboration");

The Cool Couple “Astronauti pret dzejniekiem: utopija, distopija un vizuālā ekoloģija” ("Astronauts vs. Poets: Utopia, Dystopia and Visual Ecology");

Nataša Karuana “Personīgais kā politisks” (Natasha Caruana - "The Personal as Political");

Alfonso Boragons “Fotogrāfija un rituāls: stāstošais aparāts” (Alfonso Borragán - "Photography and Ritual: The Revealing Machine");

Tanja Habdžuka “Stāstu veidošana kā sociālo pārmaiņu rīks” (Tanya Habjouqa - "Storytelling as a Tool for Social Change").

Uzaicināto ekspertu vidū ir arī mākslinieki, aktīvisti un pētnieki Dveins Maikls (Duane Michals), Džulians Stalabrass (Julian Stallabras), Džons Džordans (John Jordan), Forensic Architecture, Arab Image Foundation un citi.

ISSP 2019 noslēgumā paredzēta konference ar pop-up izstādēm, performancēm, instalācijām un manifestiem, kas apkopos darbnīcu rezultātus. Vasaras skolas laikā taps arī īpaša publikācija, ko veidos fotogrāfs Niko Baumgartens (Nico Baumgarten) un grafikas dizainers Nikolass Polli (Nicolas Polli).

ISSP oficiālā valoda ir angļu. Lai pieteiktos dalībai Vasaras skolā, padziļināti un aktīvi jāinteresējas par fotogrāfiju kā mākslas izteiksmes līdzekli, kā arī jāsagatavo portfolio ar personīgajiem projektiem. Šogad aicināti pieteikties arī citu disciplīnu pārstāvji, kuru prakse skar mākslas un sabiedrības mijiedarbību. 72 Vasaras skolas dalībniekus - 12 katrā meistarklasē - izvēlēsies starptautiska žūrija: Elena Vanineti (Elena Vaninetti, YET Magazine), Eriks Vrūns (Erik Vroons, GUP Magazine), Agata Bāra  (Agata Bar, NOOR Images) un Krištofs Čandrovičs (Krzysztof Candrowicz, Lodzas Fotofestivāls, Hamburgas Fotogrāfijas triennāle, Porto Biennāle).

Arī šogad Vasaras skolas dalībniekiem no Latvijas ir iespēja pieteikties subsidētai dalības maksai. Vienu mācību stipendiju pilnā apmērā finansē VV Foundation. Pateicoties sadarbībai ar Tandem programmu un Higashikawa Town of Photography, stipendijas ir pieejamas arī dalībniekiem no Turcijas, arābu valstīm un Japānas.

Plašāku informāciju par programmu un pieteikšanos meklējiet www.issp.lv

Pieteikties ISSP var līdz 10. aprīlim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu