"Rīgas Biržā" Restauratoru biedrības 30 gadu jubilejai veltīta izstāde

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto / LNMM

Mākslas muzejā "Rīgas Birža" no 30. marta līdz 9. jūnijam būs skatāma Latvijas Restauratoru biedrības 30 gadu jubilejai veltīta izstāde "No pagātnes uz nākotni. Restauratora darbnīca", informē Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā (LNMM).

Mākslas darbi, kas muzeju ekspozīcijās un izstādēs izskatās skaisti un cēli, bieži vien pirms tam ilgu laiku atrodas restauratora darbnīcā, taču šī dzīves epizode paliek vērotājam nezināma. Restauratora darbs parasti paliek aizkadrā, lai cik nozīmīgs un komplicēts tas būtu bijis, norādīja muzejā. Nevienu no materiāliem nevar saglabāt bezgalīgi, bet, rūpējoties par tiem sistemātiski, kvalitatīvi un ar atbilstošām zināšanām, iespējams paildzināt gandrīz katra priekšmeta mūžu, skaidroja LNMM.

Latvijas Restauratoru biedrība savā jubilejas izstādē vēlas skatītājiem parādīt dažādas kultūras mantojuma izpētes metodes un restaurācijas nozares, kā arī restaurējamo objektu un materiālu daudzveidību, tādējādi iezīmējot Latvijas kultūrvēsturisko vērtību vidi un cilvēka lomu tajā atšķirīgos laika posmos aptuveni 1000 gadu garumā.

Ekspozīcijā ir daudz objektu, kuri "izglābti" ar restauratoru zināšanām un meistarību, kā arī iekļautas unikālas lietas, kas ikdienā pieejamas tikai šauram speciālistu lokam.

Izstādē piedalās 80 Latvijas restauratori ar 130 darbiem no Latvijas muzeju kolekcijām, Latvijas Nacionālā arhīva, Latvijas Nacionālās bibliotēkas, privātkolekcijām un dievnamiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu