Ņujorkas bišu strops atvērts publikai

Manhetenā radīts pilnīgi jauns biznesa klases rajons
TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Arī Ņujorkas elitārais rajons Manhetena, gluži kā Rīga, laikam nekad nebūs pabeigts – šā gada 15. martā durvis vēra jauns biznesa rajons, Hudzonas pagalmi. Jau gadiem metropoles rietumos spraigi tapa augstceltnes ar jaunām dzīvojamām platībām, augstas klases lielveikaliem un restorāniem. Smalko jaunuzcelto rajonu iezīmē jauna arhitektoniska pazīšanās zīme – milzīga skulptūra “Kuģis”, kas vizuāli atgādina iespaidīgu bišu stropu.

Ar lielām dzīrēm un ovācijām ņujorkieši, tostarp arī slavenības, piemēram, Anna Hetaveja un Marta Stjuarte, sagaidīja jaunā Ņujorkas rajona atklāšanu. Hudzonas pagalmi ir lielākais attīstības centrs Ņujorkas pilsētā kopš Rokfellera centra celtniecības. Jaunais rajons ir teju 120 000 kvadrātmetrus plašs stikla debesskrāpju parks, kuru iezīmē 45 metrus augsts arhitektūras veidojums “Kuģis” jeb skudru pūznim līdzīga vara krāsas kāpņu kopa, kas ved uz nekurieni. Arhitekti un pilsētplānotāji ir parūpējušies, lai no teju katras celtnes pavērtos pasakains skats uz Hudzonas upi.

Līdz ar tūkstošiem jaunu dzīvokļu – šeit būs veseli divi dzīvokļu debesskrāpji - Hudzonas pagalmos atradīsies lielveikali ar vairāk nekā 100 zīmolu veikaliem un plašu restorānu klāstu. Tāpat Hudzonas pagalmos ir ierīkots teātris, koncertzāle un mākslas galerija.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu