Latviešu grafiķi izrāda darbus Kopenhāgenā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Dānijas galvaspilsētā Kopenhāgenā atklāta starptautiska grafikas izstāde, kurā piedalās arī latviešu mākslinieki. Dalībai izstādē kurators Rasmus Danø izraudzījis 11 māksliniekus no Baltijas un Ziemeļvalstīm - Ālandu salām, Dānijas, Igaunijas, Latvijas, Somijas un Zviedrijas. Latviju izstādē pārstāv mākslinieki Paulis Liepa un Ieva Nagliņa.

Izstāde prezentē māksliniekus, kuri grafikas tehnikas pielieto gan klasiskos, gan eksperimentālos veidos. Darbi demonstrē ne vien viņu prasmes, bet arī netipiskas perspektīvas grafikas lietojumā mūsdienās. Līdz ar to izstāde piedāvā plašu un daudzveidīgu ieskatu grafikā. Izstādē redzami darbi klasiskajās grafikas tehnikās - litogrāfija, kokgriezums, linogriezums, kā arī laikmetīga interpretācija digitālajai drukai, kolagrāfijai un skulpturāliem veidojumiem.

Izstādes dalībnieki pieder starptautiskai grafiķu ciltij, kas veidojusies pateicoties starptautiskajam grafikas festivālam “Printmaking IN”, kur pēdējo trīs gadu laikā mākslinieki ir tikušies festivāla norises laikā Pērnavā (Igaunijā) un Rīgā (Latvijā).

Izstādes atklāšanā bija vērojama zviedru mākslinieku - Jenny Berg un Morgan Schagerberg - drukas performance.

Izstādes iniciators un kurators Rasmus Danø ir mākslinieks no Dānijas. Viņš galvenokārt strādā grafikā un līdz šim organizējis vairākas grafikas izstādes.

Galerija “Format Artspace” atvērta kopš 2013. gada un koncentrējas uz grafikas popularizēšanu, labprāt strādā ar jauniem māksliniekiem. Galerijai ir izdevies izveidot telpu, kas mākslas pasauli padara pieejamu plašākai auditorijai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu