Indra Salceviča atklāti par sadzīvošanu ar psoriāzi (1)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: instagram.com/indrasalcevica/

Modes dizainere, stiliste, influencere un blogere Indra Salceviča intervijā  žurnālam “Ieva” bija piekritusi apspriest savu ādas slimību, ar kuru cīnās jau gadiem, – psoriāzi. Viņa atklāja, ka viss sācies 22 gadu vecumā - tieši tajā laikā, kad sevi sāka necienīt.

“Šis bija papildu iemesls, kāpēc savai dzīvei izvēlējos nepareizu virzienu. [..] Ļoti pārdzīvoju šo savu nepilnību, un, visticamāk, tas radīja vēl lielāku virssvaru. Izmēģināju ķīniešu tautas medicīnas līdzekļus – tie man nepalīdzēja. Toties ļoti palīdzēja adatu terapija. [..] Jā, palīdzēja, bet pēc gada plaukstas jau bija tā sadurstītas, ka sāpēja katrs mazākais dūriens, un es to pārtraucu.

Kad sāku par sevi domāt citādi – labāk –, tas izmainīja arī manu attieksmi pret psoriāzi.

Pieņemu to kā savas dzīves sastāvdaļu, un mēs sadzīvojam. Esmu izlēmusi, ka nevis slēpšos, bet iešu uz pludmali, vilkšu apģērbu ar īsām piedurknēm un tā tālāk. Ja kāds grib, lai rāda ar pirkstiem, – mani tas neskar. Jo tāds ir mans lēmums,” paziņoja iedvesmojošā pašmāju slavenība, kura cīnās par to, lai arī citas sievietes pieņemtu sevi, tādas, kādas viņas ir.

“Es ar to sadzīvoju – tad kāpēc man mānīt cilvēkus, ja reiz pati runāju par dzīvi bez kompleksiem! Kāpēc man izlikties par to, kas neesmu?” tā Salceviča.

Kā jau ziņots, drīzumā viņa debitēs TV kā raidījuma vadītāja. Laikā, kad visā pasaulē arvien drosmīgāk tiek runāts par nepieciešamību pieņemt sevi, savu ķermeni, izaicinājumu pašmāju sabiedrībā valdošajiem stereotipiem par to, kāda ir skaista sieviete, metusi televīzija sievietēm „STV Pirmā!“, skaļi izsludinot atlasi pirmajam Latvijā veidotajam realitātes šovam pilnīga auguma sievietēm „Pati pilnība“.

Nav noslēpums, ka ilgus gadus modes standarti krietni apgrūtinājuši dzīvi tām dāmām, kuras ir tālu no 90-60-90 un nevalkā 36. izmēra apģērbu, liekot justies nepilnvērtīgām vai nesimpātiskām.

Daudzas formīgas sievietes gadiem mocījušas sevi ar drastiskām diētām, samierinājušās ar apkārtējo nosodījumu un cietušas no mazvērtības kompleksiem. Jaunā šova mērķis ir parādīt, ka ikviena sieviete neatkarīgi no vecuma, matu krāsas, figūras vai apģērba izmēra ir skaista. Un, pieņemot sevi, savu ķermeni, pārstājot dzīties pēc iedomātiem skaistuma standartiem, sieviete var kļūt vēl simpātiskāka, seksīgāka un iekārojamāka.

Kanāla „STV Pirmā!“ šovam „Pati pilnība“ tiks izvēlētas 30 apaļīgas sievietes no visas Latvijas, no kurām dalību projektā turpinās 10. Ar viņām strādās labākie pašmāju stilisti, psihologi un dzīves skolotāji, sporta treneri un fotogrāfi, palīdzot dāmām atgūt pārliecību par sevi.

Sievietēm ekspertu vadībā būs jāizcīna svarīgākā no cīņām - pašām ar sevi un jānotic, cik nozīmīgi ir ne tikai sadzīvot ar dabas doto ķermeni, bet arī iemācīties to iznest, ietērpt formām atbilstošā apģērbā un iemīlēt.

Viņām būs jāpārvar dažādi pārbaudījumi - gan jāstājas profesionālu fotogrāfu priekšā, gan drosmīgi jāatklāj savas ķermeņa problēmzonas. Kopā ar ekspertiem dalībnieces mācīsies sakārtot savu iekšējo pasauli, bet plecu pie pleca ar vadošajiem stilistiem, frizieriem un grima māksliniekiem problēmas pārvērtīs priekšrocībās, reizē atraisot savu unikālo "odziņu".

Projekta vadītājas loma uzticēta "body positive" kustības vēstnesei un stilistei Indrai Salcevičai, kura savā blogā „Morethansize.com“ ik dienas iedvesmo sievietes visā Latvijā atvadīties no skaistuma standartiem.

Katrā sērijā, kas skatītāju vērtējumam tiks nodotas pavasarī, šova vadītāja, eksperti un arī pašas dalībnieces izlems, kura no kolēģēm vislabāk izturējusi pārbaudījumus, bet kurai sacensības pašai ar sevi ir zaudētas.

Līdz beidzot tiks noskaidrota šova “Pati pilnība” uzvarētāja, kura saņems iedvesmojošu un motivējošu balvu no projekta atbalstītājiem. “Sevis nemīlēšana man vainagojusies ar virkni nepareizu izvēļu, un esmu zaudējusi daudzus baudpilnus gadus, noniecinot savu ķermeni un personību. Taču zinu, ka spēju tvert dzīvi pa īstam, nemēģinot nevienam izpatikt, būt patiesam un komfortā ar sevi ir iespējams atgūt!” sievietes pieteikties jaunajam šovam “Pati pilnība” iedrošināja Salceviča.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Filmējot STV šovu "Pati pilnība" vēlreiz pārliecinos un pārliecinos, cik kapitālas ir tās latviešu sievietes. Pilns emociju spektrs un krāsas. Cik interesanti raksturi, īpašas pieredzes un dzīvesstāsti. Tik dažādas! Es teikšu tā, ka ir baigi stilīgi, ka visi nav vienādi. Reāli baigi stilīgi! Un tad es vispār aizdomājos par vārdu "stilīgi". Cik tas var būt dažāds! Piemēram, atšķirīgas krāsas zeķes kurpēs ir stilīgi. Melnas zeķes spilgtās kurpēs arī ir stilīgi. Zeķes sandelēs vecam opim čau, bet jaunam fashionistam – stilīgi. Cik labi, ka ir tāds vārds "stilīgi"! Šodien arī saplēsti krekli ir stilīgi. Un vispār ir baigi stilīgi būt pašam! Un kā Jūs domājat? Bilde nav baigi stilīgā ... bet stilīgi! #stilīgi #pārdomas #cikforšikavisiirdažādi #dažādībaijā #plussize #plussizeblogger #effyourbeautystandards #bodypositive #onlypositivevibes #dress #nubaigāčiksa #psoriāze #psoriasis

A post shared by Indra Salcevica (@indrasalcevica) on

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu