Atjaunos Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas galvenās ēkas fasādi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LSPA/Publicitātes foto

Šā gada aprīlī ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) atbalstu plānots sākt Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas (LSPA) galvenās ēkas Rīgā, Brīvības gatvē 333, atjaunošanu, kas būtiski uzlabos Augstskolas estētisko izskatu un arī ēkas energoefektivitāti. Šī būs ēkas fasādes vērienīgākā renovācija kopš 1959.gada.

Martā LSPA rektors Juris Grants parakstīja līgumu ar būvdarbu veicēju - pilnsabiedrības "VT KUUM" valdes priekšsēdētāju Gati Krūmiņu, par LSPA galvenās ēkas energoefektivitātes paaugstināšanai nepieciešamo būvdarbu veikšanu.

Būvdarbi sāksies aprīlī un turpināsies visa gada garumā - līdz pat 2020.gada martam, iespēju robežās netraucējot akadēmijas darba procesu un studiju procesu augstskolā studējošajiem.

Foto: LSPA/Publicitātes foto

LSPA attīstības un zinātnes prorektors, profesors Jānis Žīdens norāda, ka augstskola ir gandarīta par iespēju veikt renovāciju LSPA galvenajā ēkā: “Mūsu augstskolai piederošās ēkas pakāpeniski kļūst vizuāli pievilcīgākas un energoefektīvākas, samazinot gan siltumenerģijas patēriņu, gan videi kaitīgo izmešu daudzumu.

Foto: LSPA/Publicitātes foto

“Projekta ietvaros veiksim kompleksu centrālās ēkas ārējās fasādes remontu.

Siltināsim un krāsosim fasādi un siltināsim cokolu, izbūvēsim jaunas nokrišņu novadīšanas apmales, ēkā mainīsim nenomainītos koka logus un durvis, uz ēkas jumta uzstādīsim saules kolektorus siltā ūdens sagatavošanai. Ietaupītās finanses, ēkas energoefektivitātei uzlabojoties, varēsim ieguldīt LSPA tālākai attīstībai,”

informē J.Žīdens.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu