Pieci interesanti fakti par rakstnieci Karīnu Račko

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Vai esi domājis, par ko sapņo un prāto Latvijā pazīstami cilvēki? Šī ir iespēja slavenības iepazīt, izlasot piecus interesantus viņu pašu iesūtītus stāstus par sevi.

1. "Savu pirmo stāstu uzrakstīju piecu gadu vecumā, un kopš tā laika rakstīšana ir bijusi neatņemama manas dzīves sastāvdaļa. Pirmajos skolas gados veidoju savu žurnālu - rakstus sacerēju pati, izgriezu un ielīmēju attēlus no citiem izdevumiem. Tīņu gados aktīvi darbojos starptautiskos "fanfiction" forumos, kopā ar domubiedriem rakstot papildus ainas saviem tā brīža mīļākajiem seriāliem - "Prison Break" un "Charmed". Ventspilī man joprojām saglabājušās biezas mapes ar izdrukātiem garajiem stāstiem. Vēlāk vadīju savu blogu, kurā anonīmi paudu viedokli par attiecību tēmu un citām jaunas sievietes dzīves aktualitātēm - tam bija visai daudz sekotāju. Savukārt studiju laiks rakstīšanu pacēla jaunā līmenī - izstrādāju tēzes zinātniskajām publikācijām un lekcijas konferencēm."

2. "Par vienu no vērtīgākajām, interesantākajām un arī sarežģītākajām dzīves pieredzēm uzskatu zobārstniecības studijas Rīgas Stradiņa universitātē. Ieguvu valsts apmaksātu studiju vietu, biju teicamniece, saņēmu stipendiju, tomēr joprojām atceros, kā otrajā dienā pēc nodarbībām atgriezos savā kopmītņu istabiņā, apsēdos pie grāmatu kalna un raudāju, jo likās – es to nespēšu. Vienīgi ārsti paši zina, kam jāiziet cauri medicīnas studiju procesā, cik stingrs mugurkauls, nelokāms gribasspēks un pamatīga pašatdeve nepieciešami, lai mērotu tālo ceļu līdz kvadrātaino cepuru lietum eksmatrikulācijas dienā. Anatomikumā esmu preparējusi līķus, patoloģiskās anatomijas cikla ietvaros piedalījusies sekcijās, trolejbusā līdzi regulāri vizinājusi cilvēka galvaskausu anatomisko rievu un pauguru latīniskās terminoloģijas apguvei. Šim manam būtiskajam dzīves posmam esmu pateicīga par jauniem redzesloka apvāršņiem, rūdījumu un cīņassparu. Tieši studiju gados sapratu – kad liekas, ka jau sasniegta augstākā spēju robeža, vienmēr izrādās, ka iespējams izdarīt vēl vairāk."

3. "Svarīgākais notikums manā dzīvē ir meitas piedzimšana. Šarlote bija ļoti plānots, gribēts un gaidīts bērns. Līdz ar viņu savā ziņā no jauna piedzimu arī es pati, mainījās mans pasaules redzējums, vērtības, prioritātes. Kad meitu pirmoreiz uzlika man uz krūtīm, pretī raudzījās manis pašas acis, un tikai tobrīd es sapratu mātes likteņa skaistāko un smeldzīgāko patiesību – visu turpmāko dzīvi mana sirds atradīsies ārpus mana ķermeņa. Sievietes spēja laist pasaulē jaunu dzīvību ir apbrīnojama, un mācīties būt mammai - atbildīgākais uzdevums."

4. "Mans lielākais vaļasprieks ir ceļošana. Allaž ar aizrautību izvēlos galamērķi, plānoju ceļojumu maršrutus, iepazīstu dažādas kultūras. Mana līdzšinējā spilgtākā pieredze ir ceļojums uz Āfriku, Keniju, kur cēlāmies sešos no rīta, lai dotos safari, piedzīvojām kultūršoku, apciemojot vietējo masaju cilti, un dažas naktis pat pavadījām ļoti eksotiskos apstākļos teltīs džungļu vidū starp ziloņiem, degunradžiem un krokodiliem. Tomēr, lai kā man patīk doties uz svešām zemēm, jebkura ceļojuma pati labākā sajūta ir brīdī, kad lidmašīnas riteņi atkal pieskaras dzimtajai zemei. Par skaistāko vietu pasaulē uzskatu savu vecvecvecāku mājas Saunagā pie jūras. Tā ir absolūta miera osta, mana sirdsvieta, kur aizvadīti bērnības laimīgākie mirkļi un joprojām vērojami visbrīnišķīgākie saulrieti un saullēkti."

5. "Man patīk dzīvot interesanti. Vairākus gadus esmu trenējusies izraēliešu pašaizsardzības mākslā Krav Maga. Adrenalīnu gūstu, braucot ar ūdensmotocikliem, kvadracikliem. Mācos jāt ar zirgu - tas vienlaikus dāvā gan mieru, gan brīvības sajūtu. Ikdienā emocijas izlādēju sporta zālē un automašīnā pie stūres, klausoties skaļu mūziku un dziedot līdzi mīļākajām dziesmām. Savukārt vasaras must-have ir naktis zem zvaigžņotām debesīm un aizraujošās sarunās nemanāmi sagaidītu saullēktu kolekcionēšana."

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu