Atklāts Kannu kinofestivāls

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Kannu kinofestivāla sarkanais paklājs
Kannu kinofestivāla sarkanais paklājs Foto: SIPA/Scanpix

Kannu kinofestivāls ir oficiāli atklāts, otrdienas vakarā ceremonijā Francijas Rivjēras pilsētā paziņoja spāņu aktieris Havjers Bardems un franču aktrise Šarlote Geinsbūra.

Divpadsmit dienu kinomaratons sākās ar ASV režisora Džima Džārmuša filmu par zombijiem "The Dead Don't Die". Lentē lomas ir amerikāņu popzvaigznei Selīnai Gomesai un virknei Holivudas atzītāko talantu, arī Bilam Mjuejam, Adamam Draiveram, Hlojai Seviņī un Tildai Svintonei.

Foto: Kannu kinofestivāla sarkanais paklājs.

Kannu starptautiskais festivāls ir viens no svarīgākajiem notikumiem pasaules kino dzīvē. Šogad tas notiek līdz 25. maijam un uz festivāla "Zelta palmas zariem" pretendē tādi pasaulē pazīstami kinomeistari kā Džārmušs, Kventins Tarantino, Pedro Almodovars, brāļi Dardēni, Kens Loučs, Ksavjē Dolans, Terenss Maliks un citi.

Kannu galvenā konkursa filmas vērtēs žūrija, kuru vada režisors Alehandro Gonsaless Injaritu.

Latvijas dalībai šogad vairāki svarīgi akcenti, un galvenais no tiem – Jura Kursieša spēlfilmas “Oļegs” pasaules pirmizrāde sadaļā “Director’s Fortnight”. Latvijas kinoprofesionāļi strādā arī programmā “Producers on the Move”, Kannu filmu tirgū un citos starptautiskos notikumos.

Oļegs
Oļegs Foto: TASSE FILM
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu