Berlīnē dzīvojošā jaunā dziedātāja Valērija Kravale izdod debijas albumu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Valērija Kravale
Valērija Kravale Foto: publicitātes

Jaunā jelgavniece Valērija Kravale, kas jau pāris gadus mitinās un radoši strādā Berlīnē, laidusi klajā savu debijas albumu "Life Goes On" ("Dzīve turpinās"). "Es veltu albumu mūsu nomāktajai postpadomju telpas paaudzei," viņa atklāj TVNET.

"Es veltu šo albumu mūsu nomāktajai postpadomju telpas paaudzei – laikā, kad garīgās veselības problēmas vairs nav nekas pārsteidzošs," viņa saka. "Laikā, kad pārvākšanās uz ārzemēm ir vieglāka un smagāka nekā jelkad. Laikā, kad laime ir tik abstrakta, ka ir grūti apjēgt, ka tā vispār ir. “Life Goes On” ir sākums sarunai par to, kas ir neizbēgama sāpe, ko mēs saucam par dzīvi. Es veltu šo albumu mileniāļu jaunatnei visā Austrumeiropā, kas slīkst nostalģijā par indie kultūru astoņdesmitajos, jo tas bija kaut kas tik ļoti patiess un jūtams, kā mūsdienās vairs nav un mēs tik izmisīgi cenšamies atdarināt."

Jauno albumu, kurā Kravale stāsta par imigrāciju un pašterapiju, viņa prezentējusi ar koncertu Berlīnē klubā "Hangar49".

Ieraksts tika veikts studijā Nīderlandē un producēts ar mūziķu - Jachym Kovar (Čehija) un Mans Tellhed (Zviedrija) palīdzību. Bungas ierakstīja Toms Kagainis Latvijā, un process aizņēma astoņus mēnešus. Albuma dizainu un mākslu izveidoja “rumāņu princese”, kā draudzīgi viņu sauc Valērija, - Anio Ciutac.

Valērija Kravale
Valērija Kravale Foto: publicitātes

Albuma procesā piedalījās arī citi pārsvarā Austrumeiropas mākslinieki.

Dziedātājas pirmais mazais albums "Stuck In Melancholy" tika izdots 2017. gada beigās pēc pārvākšanās uz Nīderlandi. Sekojot tam, māksliniece devās mazā Eiropas koncertturnejā, apceļojot sešas valstis, un rezultātā pārvākusies uz Berlīni jaunu izaicinājumu meklējumos.

Valērija Kravale
Valērija Kravale Foto: publicitātes

Valērija Kravale ir meitene ar ģitāru un sapņiem no Jelgavas, kas šobrīd dzīvo Berlīnē. Viņas mūzika ir krustojums starp postpadomju tematiskiem dziesmu tekstiem un dziļi atmosfēriskām ģitāras skaņām. Mazliet jukusi prātā un iedvesmas pilna, 2017. gadā, māksliniece ar stopiem izbraukusi cauri Eiropai un spēlējusi uz ielām viena pati. Tajā vasarā Valērija sapratusi, ka mūzika palīdz viņai komunicēt. Pēc trīsdesmit apceļotām valstīm viņas skanējums izveidojies kā psihedēlisks indie

Noklausies jauno albumu.

 

Mediju atbalsta fonda ieguldījums no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. 

Par materiāla saturu atbild SIA "TVNET". Saturu veidoja Jānis Žilde. 

Foto: #SIF_MAF2019
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu