Nacionālajā teātrī pirmizrāde "Akai" Ināras Sluckas režijā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Jānis Deinats

29. maijā Latvijas Nacionālajā teātrī pirmizrāde, Aktieru zālē režisore Ināra Slucka ir iestudējusi “Aku”, kas tapusi pēc Regīnas Ezeras tāda paša nosaukuma romāna motīviem.  

Vai nemirstīgā dvēseļu pētnieka Rūdolfa Blaumaņa latviešu sievietēs iekodētais Kristīnes sindroms - nolikt savas baltās dienas un glābt otra dvēseli un dzīvi joprojām ir spēkā? Vairāk nekā 100 gadus pēc Blaumaņa, gandrīz 50 gadus pēc Regīnas Ezeras. Stāsts par Lauru kāda nomaļa ezera krastā, viņas Riču un dakteri Rūdolfu no Rīgas.

Foto: Nacionālajā teātrī pirmizrāde "Akai" Ināras Sluckas režijā.

"Pārlasot vairākus Regīnas Ezeras darbus, atgriezos pie romāna "Aka", un man radās jautājums, kas notiks pēc tam. Kas notiks ar Lauru, ar viņas bērniem, kā pēc šīs vasaras tālāk dzīvos Rūdolfs, vai Vija apprecēs savu Egilu, kad no cietuma atgriezīsies Ričs un vai Alvīne viņu sagaidīs? Jo aiz katra lēmuma, ko mēs pieņemam, stāv cilvēki. Un, pieņemot lēmumu, vai mēs neviļus nekļūstam atbildīgi par citiem? Vai, glābjot vienu cilvēku, mēs reizēm nepazudinām kādu citu? Bet tie ir tikai jautājumi, uz kuriem ne vienmēr ir iespējama tūlītēja atbilde. Un, ja tā tiek atrasta, tad, visticamāk, nāk no katra individuālās pieredzes," atzīst Ināra Slucka.

Lomās: Ģirts Liuziniks, Laura Siliņa, Jānis Āmanis, Līga Liepiņa, Mārtiņš Brūveris, Marija Bērziņa. Mazā Māra lomā Dāvis Karpovs vai Imants Seleckis vai Emīls Pohorželskis. Scenogrāfe un kostīmu māksliniece Marija Ulmane, gaismu māksliniece Krista Erdmane.

Izrādes arī 3., 5., 10. un 12. jūnijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu