"Demo skapī" šonedēļ - "Naro", "Steam Street" un PagastaPuika (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
PagastaPuika
PagastaPuika Foto: pagastahuligans

Pēc jauno mūziķu platformas - sadaļas "Demo skapis" atvēršanas, kas atjaunota ar Sabiedrības integrācijas fonda programmas atbalstu, esam saņēmuši jau pirmos pieteikumus. Lūk, šīs nedēļas apkopojums - jauna poproka grupa "Naro", kas piedāvā episku, stadionroka cienīgu balādi, elektroniskās mūzikas apvienība “Steam Street” un reperis PagastaPuika.

Naro "Es aizvedīšu tevi"

Grupa "Naro" radusies pavisam nesen - 2018. gada nogalē, sanākot kopā diviem draugiem – Naurim Rolavam (mūzikas autors, vokāls) un Viesturam Samtam (sitaminstrumenti). 2019. gada sākumā sastāvam pievienojās Māris Žagars (klavieres un aranžija), Māris Orehovs (basģitāra) un Matīss Jākobsons (ģitāra), un dziesmu skicēm sāka tapt aranžijas.

Dziesma ar Ojāra Vācieša dzeju "Es aizvedīšu tevi" tapusi Ginta Stankēviča ierakstu studijā “Factory Sounds Studio”. Tās mūzikas autors ir dziedātājs Nauris Rolavs.

“Ojārs Vācietis šajā dzejolī ir radījis romantisku dabas gleznu, kurā ikviens var iztēloties tos brīžus, kad jūties brīvs sevī, dabā, kopā ar dabu un tevi saprotošiem un vienādi domājošiem cilvēkiem,” tā Rolavs. 

"Naro"
"Naro" Foto: Artūrs Martinovs

Grupa atklāj, ka top jaunas dziesmas, kurās izmantoti dzejas klasiķu (Ojāra Vācieša, Imanta Ziedoņa, Aspazijas, Aleksandra Čaka, Klāva Elsberga u.c.) vārdi. 

Grupas skanējumā jūtama 80. gadu Latvijas poproka elpa - "Credo", "Pērkons" ("Mēs pārtiekam viens no otra" posms), arī dziesmas uzbūve veidota ar augšupejošu dramaturģiju. 

Noklausies dziesmu. 

Steam Street "Waiting For You"

Uz grupu "SunQuay" un "Riga Metro" drupām izveidojies projekts “Steam Street” jeb latviski “Tvaika iela”, savu darbību uzsāka 2015. gadā. Šobrīd kolektīvā muzicē Andrejs Misjuks (bass), Lolita Krūmiņa (vokāls), Laura Pētersone-Burlaka (taustiņi) un bijušais "Riga Metro" skaņu arhitekts Gusts Kaksis (ritms, skaņu efekti).

Grupas mūzikā sakausēti vairāki žanri - džezs, souls, popmūzika un pat drum’n’bass. Noklausies dziesmu "Waiting For You".

Steam Street
Steam Street Foto: publicitātes

 

 

 

PagastaPuika

Reperis PagastaPuika, īstajā vārdā Aivis, dzimis 1988. gadā un ar hiphopa mūziku aizraujas jau kopš bērnības. Tīmeklī publicēti vairāki repera ieraksti, kuros jūtama vecās hiphopa skolas ietekme.

Detalizētāka informācija repera Instagram lapā.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Winter vibe no hype just me,myself and I. #PagastaPuika #Huligani #itiswhatitis #winter

A post shared by PagastaPuika (@pagastahuligans) on

Mediju atbalsta fonda ieguldījums no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. 

Par materiāla saturu atbild SIA "TVNET". Saturu veidoja Jānis Žilde. 

Foto: #SIF_MAF2019
Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu