Mēneša beigās atklās jaunu brīvdabas estrādi Rojā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Šī gada 29. jūnijā, plkst. 19.00, notiks jaunuzceltās Rojas brīvdabas estrādes – vasaras koncertzāles svinīgā atklāšana “Sapņa piepildījums”. Jaunā estrāde ir bijis visu rojenieku sapnis vairāk nekā trīsdesmit gadu garumā. Beidzot šis sapnis realizējas, un estrāde tiks atklāta ar Latvijas Radio Bigbenda svētku koncertu “No The Beatles līdz Ed Sheeran”. Šajā koncertā LRBB mūziķi izpaudīsies gan kā solisti, gan kā aranžētāji, piedāvājot savu skatījumu par populāro mūziku, kas mūs ikdienā pavada ik uz soļa. Šī būs pirmā LRBB viesošanās Rojā.

Svētku vakars turpināsies ar atklāšanas zaļumballi kopā ar grupu “Melnraksts” no vēju pūstās Liepājas. Grupa izpildīs populārākās latviešu dziesmas un melodijas, kurām varēs skaļi dziedāt līdzi un dejot, kamēr vien estrādes jaunā deju grīda spēs turēt.

Rojas brīvdabas estrāde – vasaras koncertzāle savu pirmo sezonu sāks 5. jūlijā ar muzikālā iestudējuma “Čikāgas piecīši – atgriešanās” pirmizrādi par leģendāro trimdas ansambli “Čikāgas piecīši”.

Īpašs moments būs izrādes fināls, kurā aktieriem uz skatuves pievienosies viena no ansambļa dalībniecēm Lorija Vuda-Cinkusa un Rojas popgrupa “Jāņabērni”.

Šovasar jaunajā estrādē būs dzirdamas arī populārākās itāļu operu ārijas, latviešu mūziklu un rokoperu skaistākās dziesmas, rībinās grupa “Pērkons”, viesosies Aija Andrejeva ar draugiem, humora devu varēs iegūt, apmeklējot izrādi “No saldenās pudeles”, kā arī būs iespēja piedalīties lustīgā ziņģu un danču andelē kopā ar spraunajām “Atštaukām” no Kurzemes un enerģijas pilno postfolkloras grupu “Rikši” no Latgales. Estrādē notiks arī zaļumballes kopā ar grupām “Zvaigžņu lietus”, “Roja” un “Miera vējos”.

Šogad, 23. augustā, visā Latvijā atzīmēs “Baltijas Ceļam – 30”. Par godu šim notikumam Rojas brīvdabas estrādē notiks pirmatskaņojums koncertstāstam “Es rakstu tavu vārdu: BRĪVĪBA”.

Plašāka informācija par Rojas brīvdabas estrādes pirmās sezonas kultūras pasākumiem pieejama šeit.  

Rojas brīvdabas estrāde atrodas dažu metru attālumā no jūras un, lai pasākumu kvalitāti un skatītāju omulību netraucētu Latvijas mainīgie laikapstākļi, tā celta kā atklāta tipa būve ar jumtu visā tās garumā un sienām.

Estrādes skatītāju ietilpība ir līdz 1000 sēdvietām un 1000 stāvvietām. Pašreiz Rojas brīvdabas estrādes – vasaras koncertzāles skatuve ir viena no lielākajām skatuvēm Latvijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu