Liepājas teātra skatītāju balsojumā par labākajiem atzīti Dombrovskis un Jēkabsone

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Agnese Jēkabsone un Egons Dombrovskis
Agnese Jēkabsone un Egons Dombrovskis Foto: publicitātes

16. jūnijā, kad ar izrādi “Ķiršu dārzs” tika slēgta Liepājas teātra 112. sezona, skatītāji uzzināja aptaujas rezultātus. Aptauja tiek rīkota jau vienpadsmit gadus, lai uzzinātu skatītāju viedokli par teātra sezonu – ikviens tika aicināts nobalsot par labāko iestudējumu un aktieriem. Balsojumā piedalījās gandrīz 500 skatītāji.

Par labāko aktrisi tika atzīta Agnese Jēkabsone, par labāko aktieri – Egons Dombrovskis, par labāko aktrisi otrā plāna lomā – Anda Albuže, bet par labāko aktieri otrā plāna lomā – Mārtiņš Kalita. Savukārt par debiju izrādē “Roberto Zuko” uzņēmuma specbalvu saņēma LiepU aktierkursa 2. kursa studente Kintija Stūre.

Par šīs sezonas veiksmīgāko Liepājas teātra izrādi skatītāji atzina režisora Valtera Sīļa iestudēto izrādi “Liepāja - Latvijas galvaspilsēta”. Otro vietu skatītāju balsojumā ieguva režisora Dž.Dž.Džilindžera iestudējums “Polianna”, bet trešo Viestura Meikšāna veidotā izrāde “Bernardas Albas nams” ar bītmeikera "Demaui" mūziku.

Savukārt jau rīt savu vērtējumu par sezonu izteiks arī teātra kritiķi un eksperti, paziņojot šīs sezonas „Spēlmaņu nakts” nominācijas. Šogad teātru darbu vērtēja eksperti – Ieva Rodiņa, Maija Svarinska, Normunds Akots, Atis Rozentāls un Uģis Segliņš.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu