Sarunu festivālā "Lampa" 28. jūnija pēcpusdienā TVNET ielūdz uz sarunu par šahu ar spēles elementiem. Jau pusgada garumā TVNET projektā “Šahs un mats: slavenības pret Miķeli Vingri” sabiedrībā pazīstamas personas mērojas spēkiem ar Latvijas šaha talantu Miķeli Vingri. Atklājas, ka šaha tēma caurvij dažādu jomu un profesiju darbību, un arī domāšanu. Kā šahs ietekmē spriedumus dzīvē? Vai Latviju sagaida Karlsena efekts jeb masveidīga aizraušanās ar šaha spēli un tās vērošanu? Un galu galā - ko šodienas cilvēki meklē pie šaha dēlīša, ko tur atrod, un ko aiznes tālāk?

Sarunā piedalīsies meistarīgais Miķelis Vingris, šaha lielmeistare Dana Reizniece-Ozola, IT eksperts Kirils Solovjovs un režisors Jānis Vingris, kā arī "Lampas" apmeklētāji. Visi runātāji dalīsies savās domās par šahu, aizrautību un piedzīvojumiem stratēģiskās spēles pasaulē.

Taču saruna par vairāku līmeņu domāšanu un šaha ietekmi uz pasaules izpratni ir tikai pirmā tikšanās daļa - notikuma apmeklētājiem būs iespēja atbildēt uz Miķeļa Vingra un Danas Reiznieces-Ozolas mesto izaicinājumu - uzvarēt (vai noturēties pēc iespējas ilgāk) ātrajā šajā, un uzzināt ko vairāk par sevi pēc spēles stila izvērtējuma. Drosmīgākie tiks apbalvoti arī dažādās nominācijās  - starp kurām būs arī ātrākais zaudējums, lai saglabātu viegluma pieskaņu šīm ātra šaha sacensībām. 

TVNET "Sarunas par šahu" atbalsta Latvijas Šaha federācija. Notikumu moderēs Mārtiņš Daugulis.

Uz tikšanos 28.jūnija 16:00, Cēsīs, sarunu festivālā "Lampa".

Slavenības pret Miķeli Vingri: 

"Šahs un mats" pirmā epizode ar Ralfu Eilandu

Šaha ātrspēles izaicinājums Renāram Kauperam

Aizsardzības ministrs pret Miķeli Vingri

Lielmeistare pret jauno šaha talantu

Piektā epizode ar Arturu Skuteli

"Šahs un mats" sestā epizode ar Dž.Dž.Džilindžeru

Šahs ar IT ekspertu Kirilu Solovjovu

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X