Dabas koncertzāle Skrīveru novadā iepazīstinās ar kādu pavisam īpašu radību

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Pixabay

Dabas koncertzāles radošā komanda sadarbībā ar Dabas aizsardzības pārvaldi (DAP) aicina interesentus uz dabas, mūzikas, zinātnes, video, mākslas un dramaturģijas bezmaksas performanci 5.jūlijā Skrīveru novada Satekās, informēja DAP sabiedrisko attiecību speciāliste Maija Rēna.

Šogad organizatori piedāvās iepazīt ņipro ūdens kukaini viendienīti (ephemera vulgata). Vairāk par viendienīšu dzīves ritumu un lomu ekosistēmā varēs uzzināt radošajās darbnīcās un muzikālajā stāstā, kas ataino viendienītes mūžu - vienu dienu. Tas būs stāsts par dzīvesgājuma nozīmību, lai cik īss tas nebūtu.

"Pusotras stundas koncerta laikā mūzika seko viendienītes dzīvības ciklam - ola, kāpurs, subimago, imago, ola. Muzikālā valodā tas ir Līdiskais aplis - tāds kā gaišs skanējums. Centrālā koncerta daļa ''Imago" stadija, attaino senās balles principus, kad katrai dejai bija sava īpašā nozīme," skaidroja mūziķis Ingus Ulmanis.

Jau no plkst.19 pasākuma apmeklētājus gaidīs zinātniskās un radošās darbnīcas, kurās caur praktisku darbošanos, klausīšanos, veidošanu un spēli būs iespēja izzināt viendienītes dzīves ciklu, tās nozīmi dabā un sasaisti ar citiem dabas procesiem. Savukārt multimediālā performance sāksies pēc saulrieta, pastāstīja Rēna.

Dabas koncertzālē ieeja ir bezmaksas, pasākums notiek brīvā dabā, tādēļ organizatori iesaka paņemt līdzi pledus, tūristu paklājiņus, saliekamos krēslus u.c. lietas, lai varētu vakaru izbaudīt bez raizēm.

Tiem, kas vēlēsies palikt pa nakti, būs nodrošinātas telšu vietas. Tirdzniecība Dabas koncertzālē nenotiek, tādēļ organizatori iesaka paņemt līdzi arī savu piknika grozu.

Aktuālā informācija ir pieejama Dabas koncertzāles mājaslapā "www.dabaskoncertzale.lv" un DAP mājaslapā "www.daba.gov.lv".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu