Operetes festivālā notiks teatrāls piedzīvojums bērniem

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
“Pauks un Šmauks”
“Pauks un Šmauks” Foto: Uģis Bērziņš

3. Starptautiskā Operetes festivāla laikā svētdien, 14. jūlijā, Ikšķiles vidusskolā, Skolas ielā 2, plkst. 12 norisināsies teatrāls piedzīvojums bērniem “Radām opereti!”, kurā jaunākā paaudze dažādās darbnīcās iepazīs operetes dažādos elementus.

Ikšķiles vidusskolas telpās būs izveidotas sešas meistardarbnīcas, kurās bērni kopā ar darbnīcu vadītājiem – iemīļotiem pasaku un operešu tēliem – paši veidos operetes uzvedumam nepieciešamās sastāvdaļas: Dziesmas darbnīcā kopā ar Karlsonu mācīsies dziesmu, Dejas darbnīcā ar Pauku un Šmauku iestudēs deju un kustības, Grima darbnīcā pie Sniegbaltītes ar rūķīšiem un Masku darbnīcā pie Brēmenes muzikantiem paši pārtaps par meža iemītniekiem, Runas darbnīcā ar Annu un Elzu no “Ledus sirds” apgūs runas mākslu, bet Rekvizītu darbnīcā ar Minhauzenu kopīgi izgatavos ruporus, boksa cimdus un diadēmas.

Darbošanās notiks grupās (ne vairāk kā 10 bērni katrā grupā), un katrai darbnīcai tiks atvēlētas divdesmit minūtes un veikts pilns aplis. Pēc jaunu prasmju apgūšanas jaunie mākslinieki kopīgi uz skolas aktu zāles skatuves demonstrēs paveikto – radošā procesa gaitā sagatavotu mazu fragmentu no bērnu izrādes “Pauks un Šmauks”, kuru aicināti noskatīties vecāki, radi, draugi un visi citi interesenti.

Pēc izrādes, esot vēl nogrimētiem un maskās, bērni varēs fotografēties ar izrāžu varoņiem un jauniegūtajiem draugiem. Katrs dalībnieks saņems arī īpašu sertifikātu un vērtīgas dāvanas no sadarbības partneriem, ko pasniegs ikšķilniece, rakstniece Nora Ikstena.

Teatrālajā piedzīvojumā – radošajās meistardarbnīcās – tiek aicināti piedalīties bērni no 6 līdz 12 gadu vecumam, bet arī tos, kas jaunāki par 6 vai vecāki par 12 gadiem, prom netiks raidīti, jo arī viņiem meistardarbnīcu vadītāji atradīs kādu vērtīgu un interesantu nodarbošanos, kas atbilst viņu spējām un interesēm. Lai piedalītos šajās meistardarbnīcās, priekšzināšanas nav nepieciešamas, - galvenais ir gatavība un vēlme darboties.

Vecākiem skolas zaļajā pagalmā būs pieejama vietējā uzņēmuma Ikšķiles saldējums kafejnīca ar kafiju un gardumiem, kā arī kartes ar atzīmētām tuvākajām atpūtas vietām, ja būs vēlme iepazīt Ikšķili.

Paldies pasākuma atbalstītājiem – mūzikas veikalam „Upe” Riharda Vāgnera ielā un Ivetai Mielavai, izdevniecībai „Dienas Grāmata” un Dacei Sparānei, māksliniekam Vilipsōnam, konditorejai „Rūberts”, Ikšķiles novada pašvaldībai un Ikšķiles vidusskolai.

Biļetes uz šo teatrālo piedzīvojumu iespējams iegādāties “Biļešu paradīze” kasēs un internetā. Biļešu skaits ierobežots. Pērkot biļeti vienam bērnam, cena ir 10 eiro, diviem – 15 eiro, savukārt, iegādājoties biļeti trīs bērniem, tās cena ir 20 eiro. Vecākiem biļete atsevišķi nav jāiegādājas.

Jau ziņots, ka no 12. līdz 14. jūlijam Ikšķilē norisināsies 3. Starptautiskais Operetes festivāls, kurā koncertos un sarīkojumos uzstāsies tādi mūziķi kā Sonora Vaice, Raimonds Ozols, Kristīne Prauliņa ar Rīgas Gospelkori, Anta Jankovska, Agija Ozoliņa-Kozlovska, Operetes jaunie solisti un orķestris, kā arī viesmākslinieki no sešām valstīm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu