Tikai stipru nervu īpašniekiem: Norvēģijā plāno celt viesnīcu, kas stiepsies pāri klintij (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Instagram/hayri.atak.arch.design.studio

Nenoliedzami Norvēģijas kalnu ainavas ir dramatiski vilinošas - skarbais klimats, klintis un to nostāsti ir tikai dažas detaļas, kas ik gadu piesaista tūkstošiem tūristu un ceļotāju. Nupat kāda arhitektu grupa ir izstrādājusi plānu, kā vēl vairāk tūristos atmodināt interesi par Norvēģijas izslavētajiem dabasskatiem, proti, uzcelt viesnīcu, kas sliesies pāri slavenai un tūristu iemīļotai klintij. 

Ģeniālā dizaina autori ir turku arhitektu birojs "Hayri Atak Architectural Design Studio", kas ir ierosinājuši uzbūvēt viesnīcu Norvēģijas tūristu iecienītajā Preikstūlenas kalnu grēdā. Neparastā viesnīca būs celta tā, lai būves karkass saplūstu ar klinti, radot vizuālu iespaidu, it kā klints būtu piedzīvojusi nelielus, bet būtiskus tehniskus uzlabojumus. Arhitekti ir paredzējuši, ka viesnīca būs iebūvēta klints iekšpusē, bet tās jumts funkcionēs kā milzīgs skatu laukums un ieeja viesnīcā. No klints būs izbūvēti vēl trīs laukumi un skatu vērošanas platformas. Savukārt pats zemākais balkons būs papildināts ar šauru, caurspīdīgu baseinu, kura balansu noturēs ar klintij piestiprinātām trosēm. 

Lai gan šādi plāni ir visai drosmīgi un tie varētu patiešām piesaistīt tūristu pūļus, šāds arhitektūras brīnums varētu saniknot divtik lielākas dabas aizstāvju rindas. Preikstūlenas klints ir populārākā tūristu apskates vieta Norvēģijas apgabalā Rugalannē. Klints ir 604 metrus augsta un sliecas pāri Līsefjordam. Gleznainie dabasskati un nosacīti vieglās pastaigu takas, kas noslēdzas ar Preikstūlenas klinti, ir ārkārtīgi iemīļoti pārgājienu maršruti ceļotājiem un vietējiem iedzīvotājiem. 

Ceļotāji uz Preikstūlenas klints
Ceļotāji uz Preikstūlenas klints Foto: Unsplash
Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu