"Demo skapī" šonedēļ - "Touns", Baiba un "Tin Te"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Baiba (īstajā vārdā Baiba Dēķena)
Baiba (īstajā vārdā Baiba Dēķena) Foto: publicitātes

Pēc jauno mūziķu platformas - sadaļas "Demo skapis" atvēršanas, kas atjaunota ar Sabiedrības integrācijas fonda programmas atbalstu, katru nedēļu saņemam jaunus pieteikumus. Lūk, šīs nedēļas apkopojums - "Touns", Austrijā dzīvojošā dziedātāja Baiba un apvienība "Tin Te". 

Touns "Nesteidzies"

Jaunā grupa "Touns" darbību sākusi vien pagājušā gada vasaras izskaņā, taču debijas singls “Nesteidzies”, kuram tapis arī video, liek domāt, ka grupas mūziķiem šī nav pirmā pieredze mūzikā (grupas dalībnieki agrāk ir spēlējuši tādos sastāvos kā "Silvia" un "Bloody Heels").

Skanējumā jūtamas modernā alternatīvā roka iezīmes ar melodisku un emocionālu nokrāsu. 

Kopš šā gada aprīļa grupa studijā aktīvi strādā ar sava debijas albuma dziesmām. Albumu puiši cer nodot plašākai auditorijai šā gada rudenī.

Grupas dalībnieki stāsta, ka dziesma “Nesteidzies” ir par nepieredzētām un pozitīvām sajūtām no dzīves mirkļiem, kuri pavadīti kopā ar sev tuviem un īpašiem cilvēkiem.

Grupa “Touns” (no kreisās): Elvis Kuliševs, Jānis Klāsons, Zigmārs Valters un Kārlis “Šīns” Pūle.
Grupa “Touns” (no kreisās): Elvis Kuliševs, Jānis Klāsons, Zigmārs Valters un Kārlis “Šīns” Pūle. Foto: Gunārs Kļaviņš

Debijas mūzikas video un singls tapis sadarbībā ar Gunāru Kļaviņu (“GunarsKmedia”), velosipēdu un velo inventāra veikalu “Brūklene Shop” un Kārli Šteinmani (“KS Records”).

Noklausies dziesmu. 

 

Baiba "Waiting"

Austrijā dzīvojošā jaunā mūziķe un dziedātāja Baiba, īstajā vārdā Baiba Dēķena, sarūpējusi skanīgu popmūzikas singlu "Waiting", kas ir jau otrais muzikālais vēstnesis no gaidāmā albuma "Lighter".

“Dziesmu uzrakstīju jau pirms gada, kā vieglu vasaras hitu, lai vairotu prieku gan sev, gan saviem draugiem un citiem maniem klausītājiem. “Waiting” ir kā saruna ar tiem, kuriem klājas mazliet grūtāk nekā mums un kuriem mums tik ļoti gribas palīdzēt vairot šo prieku,” tā par savu jaunāko skaņdarbu stāsta Baiba.

Dziesmas “Waiting” videoklips filmēts Baibas dzīves vietā Tiroles Alpos draugu kompānijā, un ar to māksliniece vēlējusies atspoguļot Austrijas dabas skaistumu, kalnu īpašo harismu un spēju emocionāli atbalstīt un uzlādēt.

Baiba (īstajā vārdā Baiba Dēķena)
Baiba (īstajā vārdā Baiba Dēķena) Foto: Ekrānuzņēmums

Par dziedātāju

Baiba augusi Tukuma novadā, studējusi Liepājā un jau kādu laiku dzīvo Austrijas slēpotāju paradīzē Insbrukā. Bērnībā baudījusi Latvijas lauku dabas maģiju un pasaku tēlu klātbūtni, Baiba joprojām šajās atmiņās smeļas iedvesmu savu dziesmu tapšanā. Aizvadītajā gadā Baiba studējusi mūzikas producēšanu un gaidāmais albums iezīmē jaunu ēru mākslinieces izaugsmē – no melanholiskām notīm pievēršoties dinamiskākai un elektroniskākai popmūzikas virzībai. Gaidāmais albums ir daļēji pašproducēts un klausītājus sasniegs šā gada rudenī.

Noskaties video.

 

Tin Te "Vienmērvisuresošais tu"

Ar debijas singlu "Vienmērvisuresošais tu" sevi piesaka jauna eksperimentālās popmūzikas apvienība "Tin Te", kuras mūzikā saklausāmas atsauces uz 80. gadu "jaunā viļņa" apvienībām "Dzeltenie pastnieki" un "NSRD".

Ideja par grupas izveidi radusies 2018. gada nogalē. Pie mikrofona Anna Eglīte, elektronisko bītu autors Alvis Lapiņš (Dr.Klisicka laboratorija; P.O.R.N.O. & Co).

Dziesmā izmantots Vijas Laganovskas un Alvja Lapiņa teksts.

Noklausies dziesmu.

Mediju atbalsta fonda ieguldījums no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. 

Par materiāla saturu atbild SIA "TVNET". Saturu veidoja Jānis Žilde. 

Foto: #SIF_MAF2019
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu