"Demo skapī" šonedēļ - "Simple Man", "Frequent Mood" un "Pelni"

Jānis Žilde
, Galvenā redaktora vietnieks
CopyDraugiem X Whatsapp
"Frequent Mood"
"Frequent Mood" Foto: publicitātes

Pēc jauno mūziķu platformas - sadaļas "Demo skapis" atvēršanas, kas atjaunota ar Sabiedrības integrācijas fonda programmas atbalstu, katru nedēļu saņemam jaunus pieteikumus. Lūk, šīs nedēļas apkopojums - grupas "Simple Man", "Frequent Mood" un jaunā Jēkabpils roka apvienība "Pelni".

Simple Man "Sexy Rock"

"Tu esi tik seksīga, esi tik brīva," angļu mēlē dzied jaunā pašmāju rokgrupa "Simple Man".

Šis ir grupas trešais izdotais singls. "Par ko ir šis skaņdarbs? Diezgan vienkārši – par to, kā puisis kādā jaukā vakarā ierodas klubā, ierauga skaistu meiteni un ieķeras viņā līdz ausīm. Viņam pat netraucē tas, ka meitene ir aizņemta un atnākusi ballēties ar savu otro pusi. Šā stāsta galvenais varonis pārvar bailes, pienāk klāt, un tālākie notikumi jau ir saklausāmi pašā dziesmā," TVNET sižetisko dziesmas līniju skaidro grupas dalībnieki.

Grupas skanējumā jūtami hārdroka elementi, dziedājums falsetā atsauc atmiņā gadu tūkstošu mijā populāro britu rokgrupu "The Darkness".

Foto: Grupa "Simple Man" koncertā.

Noklausies dziesmu. 

 

Frequent Mood "Tagad-nē"

Pēc eksperimentiem angļu mēlē pašmāju indīroka apvienība "Frequent Mood" laiž klajā pirmo dziesmu latviski. Tās skanējumu, kurā var saklausīt citātus no tādām grupām kā "White Lies", "Interpol" un "Friendly Fires", palīdzējis veidot modernā roka grupas "Laika suns" līderis Arnis Račinskis. 

Grupa plašākai auditorijai sevi pieteica 2018. gada pavasarī, kad izdeva savu pirmo singlu “Layers”. Tam sekoja septembrī izdotais piecu dziesmu mazalbums angļu valodā “Waves”.

"Bieži vien gadās, ka “rozā brilles” ir uzliktas tikai vienam, un otra puse sāk to izmantot savā labā. Par to arī dziesma," skaidro grupa. 

Papildus audio ierakstam ir uzfilmēts dziesmas videoklips, kura veidošanā piedalījās Eduards Ozerinskis (audiovizuālā apvienība CRAFT), Līga Vecstaudža, Beatrise Lasmane un videoklipa galvenā varone Līva Vavzika. 

Grupas dalībnieki atzīst, ka, līdzīgi kā liela daļa Latvijas jauno grupu, arī "Frequent Mood" darbību sāka, rakstot dziesmas angļu valodā, un pēc EP ieraksta “Waves” izdošanas radusies doma, ka latviešu klausītājam ir nepieciešams nodot muzikālu vēstījumu latviešu valodā, līdz ar to radās dziesma “Tagad-nē”.

Noskaties video.

 

Pelni "Debess rudzi"

Jau 9. augustā jaunā Jēkabpils apvienība "Pelni", kas savu darbību sāka vien 2018. gada aprīlī, laidīs klajā savu pirmo albumu "Nospiedumi". Kā pirmais vēstnesis no gaidāmās plates izdota dziesma "Debess rudzi" ar dzejas klasiķa Jāņa Rokpeļņa vārdiem.

Grupas sastāvā divas dāmas Anna Sēruma (ģitāra, vokāls) un Alise Kļaviņa (bass, vokāls), kurām vēlāk pievienojies bundzinieks Jānis Miķēns. 

Grupas skanējumu stilistiski varētu dēvēt par alternatīvo roku. 

"Nenodeldētos, asos, organiskos tēlos ieskauta, dziesma vēsta par divu cilvēku galīgu šķiršanos," skaidro grupa.

Kad grupas līderes Annas Sērumas rokās nonāca dzejnieka Jāņa Rokpeļņa teksti, tie dabiski sasaucās ar viņas izjūtu par rokmūzikas skanējumu, pakāpeniski topot vairākām kompozīcijām un beigās arī albumam “Nospiedumi”.

Grupa "Pelni"
Grupa "Pelni" Foto: publicitātes

“Nospiedumi ir kā zīmes, piemiņa par to, ko mūsos ir atstājis laiks, piedzīvotais un pārdzīvotais, cilvēki, satikšanās, šķiršanās, zaudētais un atkal iegūtais. Nospiedumi pārklājas un šķērso viens otru, savijas, veidojot paliekošus rakstus. Reizēm tikko jaušams pieskāriens var ieaugt par svarīgu līniju mūsu dzīvē. Bet reizēm tās ir dziļas rētas, kas, laikam ejot, izceļas virspusē. Nospiedumi veido mūs par to, kas mēs esam,” tā par albumu Anna Sēruma.

Albuma skanējums veidots, iedvesmojoties no deviņdesmito gadu rokmūzikas. Smagnējība un pamatīgums, skarbums, lakonisms un vienlaikus lirisms, vienkāršība un intimitāte ir albumu raksturojoši elementi.

Albums ierakstīts, miksēts un māsterēts Jēkabpilī. To producējusi Anna Sēruma. Albuma prezentācijas koncerts notiks 9. augustā plkst. 21:30 grupas mājas pilsētā Jēkabpilī – Jēkabpils Tautas nama Kino placī. Ieeja pasākumā ir bez maksas. Nelabvēlīgu laikapstākļu gadījumā koncerts notiks Tautas nama Lielajā zālē.

Noklausies dziesmu.

Mediju atbalsta fonda ieguldījums no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. 

Par materiāla saturu atbild SIA "TVNET". Saturu veidoja Jānis Žilde. 

Foto: #SIF_MAF2019
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu