Lietuvā izveidots "Baltijas ceļa" 30. gadadienai veltīts dziesmu apkopojums

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Akcijai "Baltijas ceļš" veltītas fotoizstādes atklāšana.
Akcijai "Baltijas ceļš" veltītas fotoizstādes atklāšana. Foto: Lita Krone/LETA

Tuvojoties "Baltijas ceļa" 30.gadadienai, Lietuvas mūzikas platformā "Pakartot.lt" izveidots īpašs tai veltīts dziesmu apkopojums, kurā līdztekus pazīstamām lietuviešu dziesmām iekļauts arī par Baltijas valstu himnu iedēvētais Latvijas komponista Borisa Rezņika darbs "Atmostas Baltija" latviešu, lietuviešu un igauņu valodā.

Dziesmu sarakstā "Baltijos kelias 30" var noklausīties tādas pazīstamas atmodas laika noskaņu dziesmas kā Lietuvas bardu mūzikas tēva Vītauta Ķernaģa "Šaukiu aš tauta" ("Saucu es tautu") un "Baltas paukštis" ("Balts putns"), grupas "Foje" "Laužo šviesa" ("Ugunskura gaisma") un grupas "Antis" "Lietuvos valstybe" ("Lietuvas valsts").

Līdzās tām klausāmas arī dažādu stilu agrāka un vēlāka laika dziesmas, kas modinājušas lietuviešos brīvības alkas, vienotības apziņu un dzimtenes mīlestību.

Šīs iniciatīvas autors Marjus Gursks izteicis cerību, ka izvēlētās dziesmas ļaus arī tagadējai trīsdesmitgadnieku paaudzei iepazīties ar atmodas laika mūziku, sajust toreizējo noskaņu un apzināties brīvības vērtību.

23. augustā apritēs 30 gadi kopš "Baltijas ceļa" - vērienīgas nevardarbīgās pretošanās akcijas, kurā pēc Latvijas Tautas frontes, Igaunijas Tautas frontes un Lietuvas tautas kustības "Sajūdis" aicinājuma aptuveni divi miljoni Igaunijas, Latvijas un Lietuvas iedzīvotāju sadevās rokās, izveidojot cilvēku ķēdi no Tallinas caur Rīgu līdz Viļņai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu