Uz lielajiem ekrāniem animācijas filmiņas "Dusmīgie putni" turpinājums

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Dusmīgie putni. Filma 2"
"Dusmīgie putni. Filma 2" Foto: publicitātes

No 23. augusta Latvijas kinoteātros būs skatāma animācijas filma visai ģimenei "Dusmīgie putni. Filma 2" ("The Angry Birds Movie 2"). Tā ir turpinājums atzinīgi vērtētajai 2016. gada animācijas filmai, kurā uz lielā ekrāna pirmoreiz tika atrādīti populārās videospēles tēli.

Nelidojošie dusmīgie putni joprojām karo ar viltīgajām zaļajām cūkām. Viņi ir ļaunākie ienaidnieki, un, šķiet, nekas nespēs to mainīt. Taču, kad pie apvāršņa parādās jaunas briesmas, kas apdraud viņus visus, putniem un cūkām nāksies apvienoties, lai glābtu savas mājas..

Animācijas filmas pamatā ir somu kompānijas "Rovio Entertainment" radītā videospēle "Angry Birds". Sākotnējā spēles konceptā spēlētājs apaļos putnus vienkārši svieda pretī dažādām būvēm, tikai nedaudz vēlāk tika ieviestas zaļās cūkas. Putnu ienaidnieki radās rekordātrumā – spēles dizaineris Jako Īsalo tos uzzīmēja vien desmit minūtēs. Izrādās viņš līdzīgas cūkas zīmējis jau kopš savas bērnības, un beidzot tās kļuva lietderīgas. Pašlaik populārā spēle aplikāciju veikalos lejupielādēta vairāk nekā trīs miljardus reižu, un grūti iedomāties kādu, kurš nebūtu to spēlējis vai vismaz dzirdējis par ‘‘nīgrajiem putniem’’.

Animācijas filmu Latvijā varēs noskatīties dublētu latviešu valodā. Kopā filmas ierunāšanā piedalījās 37 dalībnieki, kuri nebūt ne visi ir aktieri, starp daudziem zināmiem vārdiem un atpazīstamām balsīm, kas pieder, piemēram Dainim Porgantam, Santai Didžus, Baibai Sipeniecei-Gavarei, Aijai Aindrejevai un citiem, varēs dzirdēt Renāru Zeltiņu, Aminatu un pat Latvijas bokseri Kasparu Kambalu, kam šāda veida piedalīšanās dublāžā bija pirmo reizi.

Filmu režisējis Turops Van Ormans (“Piedzīvojumu laiks ar Finu un Džeiku”), scenārija autori – Pīters Akermens (“Ledus laikmets”) un Eils Podels (“Vāģi 3”). Galvenajās lomās – Džeisons Sudeikis (‘‘Milleru ģimenīte’’), Džošs Gads (‘‘Kā tikt pie vedēja?’’), Leslija Džonsa (‘‘Spoku mednieki’’), Bils Heiders (‘‘Prāta spēles’’) un Reičela Blūma (seriāls ‘‘BoJack Horseman’’).

Video: Animācijas filmas “Dusmīgie putni. Filma 2” reklāmas rullītis. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu