"Demo skapī" šonedēļ - "Marlēna", "Tree of Dawn" un RoNs

Jānis Žilde
, Galvenā redaktora vietnieks
CopyDraugiem X Whatsapp
RoNs
RoNs Foto: publicitātes

Pēc jauno mūziķu platformas - sadaļas "Demo skapis" atvēršanas, kas atjaunota ar Sabiedrības integrācijas fonda programmas atbalstu, katru nedēļu saņemam jaunus pieteikumus. Lūk, šīs nedēļas apkopojums - rokgrupa "Marlēna", urbānās popmūzikas apvienība "Tree of Dawn" un dziedātājs RoNs.

Marlēna "Tik vien"

Sadarbībā ar skaņu inženieri Kārli Šteinmani (“KS Records”) tapusi jaunās pašmāju melodiskā roka apvienības "Marlēna" svaigākais ieraksts "Tik vien". Kā stāsta grupa, kompozīcija ir par kādas dziesmas varones - Līgas - dažādiem pagātnē piedzīvotiem mirkļiem un sajūtām, kuras tagad viņa atceras ar vieglu "tik vien" sajūtu. Iespējams, kāds Līgas sajūtas no jauna atklās savās atmiņās.

Muzikāli grupa savā mūzikā sakausē kaut ko no modernā blūzroka un grandža.

Latvijas jaunā indīroka grupa "Marlēna"
Latvijas jaunā indīroka grupa "Marlēna" Foto: publicitātes

Grupas pirmsākumi meklējami ap 2015. gada beigām, kad daži radoši cilvēki izlēma sevi pieteikt mūzikas un mākslas festivālam "Bildes 2015". 2017. gadā izdots pirmais studijas ieraksts "Pelni un magones", pēc kā sekoja radošais improvizāciju un koncertu periods. 

Noklausies dziesmu "Tik vien". 

 

Tree of Dawn "Change Your Life"

Grupas "Tree of Dawn" pirmsākumi meklējami 2015. gadā, kad eksperimentāla džeza duetu izveidoja divi mūziķi - dziedātāja Ronja Burve un taustiņinstrumentālists Kristoss Jerolačitis. 2016. gadā grupa izdeva akustisku džeza albumu “Journey”. 2018. gadā duetam pievienojās ģitārists Andreass Jerolačitis un muzikālajā darbībā grupa kļuva arvien elektroniskāka.

Grupa gatavo jaunu albumu un viens no pirmajiem vēstnešiem 2020. gada sākumā gaidāmajam ierakstam “Electric Tree”, ir dziesma "Change Your Life", kura balstās uz elektroniska, lauzīta ritma, apaug ar klavieru akordiem, Burves dziedājumu angļu mēlē un izteiksmīgu ģitāras solo.

“Change Your Life” ir grupas pirmais singls, ieturēts urbānās popmūzikas stilistikā. Dziesma ierakstīta Kiprā - Nikosijā. Skaņu inženieris - Krišs Veismanis, māsterēšana - "Calyx Mastering" Berlīnē. 

Šobrīd grupu “Tree of Dawn” veido Ronja Burve (balss), Kristoss Jerolačitis (Christos Yerolatsitis, taustiņinstrumenti un sintezatori) un Andreass Jerolačitis (Antreas Yerolatsitis, elektriskā ģitāra).

"Tree of Dawn"
"Tree of Dawn" Foto: publicitātes

Noklausies dziesmu "Change Your Life".

 

RoNs "AliVe"

Sakausējot deju mūziku, fanku un roku, ar dziesmu "AliVe" ("Dzīvs") klajā nāk mūziķis RoNs (Ronalds Znatnajs). Šī dziesma ir pirmais vēstnesis no 2020. gada pavasarī gaidāmā albuma “We Got the Vibes”.

“Dziesma ir stāsts par romantisko mīlestību. Par laiku, kad divi cilvēki ir iemīlējušies un bauda kopā būšanas laiku. Šie divi cilvēki ir dvēseles radinieki. Viņiem nav svarīgi, kas notiks rīt, jo viņi bauda laiku kopā. Svarīgi ir būt šeit un tagad! Šis mirklis paliks Tavā sirdī uz visu mūžu, ” dziesmas ideju atklāj RoNs.

Dziesmai tapis arī videoklips, kur mīlētāju lomā iejūties pats Ronalds Znatnajs un Lauma Apele.

Dziesmu producējis Mārtiņš Leja.

Noklausies dziesmu.

Mediju atbalsta fonda ieguldījums no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. 

Par materiāla saturu atbild SIA "TVNET". Saturu veidoja Jānis Žilde. 

Foto: #SIF_MAF2019
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu