Ukrainas mežā tapis vasaras namiņš, kas saplūst ar mežu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Facebook/Bezuglov.ua

Poltavas reģionā, Ukrainā, arhitektu birojs "YOD design" ir uzprojektējuši atraktīvu vasaras namiņu pēc kādas viesnīcas kompleksa pasūtījuma. Šī koka atpūtas māja teju vai saplūst ar apkārtesošo mežu - arhitekti apzināti ir izvēlējušies ēkai spoguļstiklus.  

Savdabīgais namiņš balstās uz brangiem priežu stumbriem un vairākiem koka pāļiem, kas rada vizuālu apmānu, it kā māja teju vai būtu izaugusi meža biezoknī. Bet spoguļstikla logi liek mājai teju vai ieplūst meža kopējā ainavā. Šādu neparastu dizainu ir radījis vietējais ukraiņu arhitektu birojs "YOD design".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Andrey Bezuglov Studio (@bezuglov_ua) on

Arī vasaras meža mājas interjers ir veidots tā, lai tas saplūstu ar meža tēmu - dizaineri ir ierīkojuši šeit koka dēļu grīdas, bet sienas un pat dažus griestu fragmentus klāj koka paneļi, tādējādi radot siltu, mājīgu un dabisku atmosfēru. Vēl arhitekti mājā ir iebūvējuši vēl samērā maz izmantotu apsildīšanas metodi - vannasistabā un tualetē grīdas flīzes apsilda īpaši ūdens radiatori, kas solās būt efektīvāka un vienmērīgāka apsildīšanas metode nekā elektriskā apsildāmā grīda.  

Kā portālam "Designboom" atklāj arhitekti, māja ir veidota no metāla karkasa un balstās uz "pieskrūvētiem pamatiem". Šī tehnoloģija ļauj uzbūvēt namu mežā, nebojājot apkārt esošos kokus vai to sakņu sistēmu. Mājas struktūra atrodas metru virs zemes, kas arī pasargā koka namu no mitruma. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu