Apdraudēta Latvijas dalība "Eirovīzijā". Kas par to sakāms šova "Supernova" producentei? (1)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
"Carousel" uzstājas "Eirovīzijā"
"Carousel" uzstājas "Eirovīzijā" Foto: AFP/SCANPIX

Šonedēļ Saeimas Mediju politikas apakškomisijas sēdē Latvijas Televīzijas (LTV) valdes loceklis Ivars Priede norādīja, ka ierobežotā finansējuma dēļ varētu būt apdraudēta Latvijas dalība "Eirovīzijā", kas 2020. gadā notiks Roterdamā, Nīderlandē. Dziesmu konkursa nacionālās atlases "Supernova" producente Ilze Jansone nu nākusi klajā ar paziņojumu, ka runas par projekta nāvi esot stipri pārspīlētas.

LTV valdes loceklis norādīja, ka attiecībā uz dalību "Eirovīzijā" sākotnējā atbilde LTV ir jāsniedz septembra vidū, savukārt ap oktobra sākumu par to jāparaksta dokumenti. Priede cer, ka līdz tam laikam iezīmēsies lielāka skaidrība par to, kāds būs pieejamais finansējums.

Viņš skaidroja, ka dalība Eirovīzijā kopā izmaksā 300 000 eiro.

Viņš minēja, ka varētu spriest, vai "Eirovīzijas" Latvijas atlasi joprojām rīkot kā šovu, vai arī rīkot to pieklusinātākā formātā.

Priede norādīja, ka pašlaik ir jāizšķiras, vai sabiedriskajam medijam tiek piešķirts atbilstošs finansējums, vai arī tiek nolemts, ka tie tikai jāuztur maksātspējīgi. Bet tādā gadījumā LTV nebūs iespējams pildīt sabiedriskā medija uzdevumu, lai atbilstošā apjomā veidotu oriģinālraidījumus, viņš uzsvēra. Ja tiktu izdarīta izvēle, ka LTV uzdevums ir tikai uzturēt uzņēmuma maksātspēju, tad bieži tiktu pārraidīti raidījumu atkārtojumi, kas gan nav sabiedriskā medija uzdevums, piebilda Priede.

Šos izteikumus publiski komentējusi arī Ilze Jansone, "Eirovīzijas" nacionālās atlases šova "Supernova" producente. "Runas par projekta “Supernova” nāvi manā pasaulē ir stipri pārspīlētas.

Mums tā nav tikai ailīte budžetā,

mums tie ir nozares cilvēki: izpildītāji, autori, producenti, skaņu inženieri, dejotāji, horeogrāfi, ierakstu studijas, fotogrāfi un citi ar projektu saistītie, kuri plāno to kā daļu no sava pasaules iekarošanas plāna un kuri atpakaļ nozarē caur kolektīvā pārvaldījuma organizācijām un digitālo distribūciju atnes arī reālu naudu," vietnē "Facebook" raksta Jansone.

Viņa turpina: "Mūsu mērķis nekad nav bijis vienkārši būt, bet dot nozarei jēgpilnu atbalstu un platformu attīstībai un pieredzes apmaiņai. Un nē, mums nav kauns, ka neiekļūstam "Eirovīzijas" finālā, mums ir lepnums, ka "Eirovīzijā" nokļūst dalībnieks, kurš cieņpilni pārstāv valsti. Pārējais jau ir laimes spēle, savukārt, starptautiskās delegācijas menedžments nav mūsu kompetence. Diemžēl."

"Ticu, ka "Supernova 2020" būs un kopā ar partneriem atradīsim iespēju to realizēt" - ierakstu noslēdz Jansone.

Atgādinām, ka šogad Latviju "Eirovīzijā" pārstāvēja grupa "Carousel" ar dziesmu "That Night". Šis bija trešais gads pēc kārtas, kad Latvija nepārvarēja "Eirovīzijas" pusfināla barjeru.

Foto: "Eirovīzijas 2019" fināls

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu