Baltā nakts arī Latvijas Mākslinieku savienības muzejā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas Mākslinieku savienības (LMS) muzejs
Latvijas Mākslinieku savienības (LMS) muzejs Foto: lms.lv

7. septembrī no plkst. 18.00 – 21.00 mūsdienu kultūras foruma “Baltā nakts” ietvaros Latvijas Mākslinieku savienības (LMS) muzejā un LMS Radošajā kvartālā “Kombināts Māksla” norisināsies pasākums “Galapunkts. Sākumpunkts. 3 X”.

Pasākuma “Galapunkts. Sākumpunkts. 3 X” ideja balstās Latvijas Mākslinieku savienības misijā un esībā - veicināt mākslinieku radošo procesu, viņu piesaisti LMS muzejā esošajām mākslinieku darbnīcām, ar mērķi radīt darbus dažādās mākslas jomās. Kreatīvās izpausmes bagātina un palielina sasaisti skatītājam, māksliniekam un muzejam, kur darbi tiek eksponēti.

LMS muzejā 11. novembra krastmalā 35, Rīgā, no plkst. 18.00 līdz 21.00 varēs apskatīt gleznotāju Maijas Bērziņas, Īras Rozentāles un Dzintras Cepītes izstādi “Spilgts trio”, mākslinieku Jāņa Purcena un Igora Dobičina izstādi “Ceturtais no baltajiem apokalipses jātniekiem” un LMS muzeja kolekcijas 20. gs. 2. puses glezniecības, keramikas, grafikas, koktēlniecības, tēlniecības un tekstilmākslas ekspozīcijas. Tāpat LMS muzejā būs iespēja piedalīties mākslinieces Maijas Bērziņas zīmēšanas meistardarbnīcā un iesaistīties oforta un litogrāfijas radošajās darbnīcās.

Pasākumā “Galapunkts. Sākumpunkts. 3 X” īpašu performanci piedāvās teātra trupa “Kvadrifons”, kuri LMS muzeja telpās veidos nemitīgi mainīgas figuratīvas kompozīcijas, kas iemiesos plašo Latvijas mākslas vēstures strāvu, ideju un virzienu spektru – nacionālo romantismu, ainavas un sadzīves ainiņas, slavenu aktrišu un prezidentu portretus, simboliskas kompozīcijas un atbrīvošanos no jebkādām akadēmiskām ietekmēm.

Otrā pasākuma „Galapunkts. Sākumpunkts. 3 X” norises vietā – LMS Radošajā kvartālā „Kombināts Māksla” Gaujas ielā 1, 5 un 9, Rīgā, no plkst. 18.00 līdz 21.00 apmeklētājiem būs iespēja aplūkot LMS muzeja tēlniecības, scenogrāfijas, keramikas un grafiti ekspozīcijas, bet radošajās darbnīcās interesentus gaidīs stikla dizaineris Tits Riņķis, dizaina studija “GlassWolf” un akmens tēlniecības meistars Dzintars Gailis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu